Travnik

Prikupljeno 13.000 KM: Više od 20 sportaša u humanitarnoj akciji dresova

Lifestyle / Putujte s nama | 16. 01. 2016. u 10:34 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U humanitarnoj aukciji dresova poznatih sportaša, za Dom zdravlja u Travniku prikupljeno je oko 13.000 KM, objavila je humanitarna aktivistica Jasmina Fajkić iz Travnika koja je pokrenula spomenutu akciju.

‘’Emocije su mi pomiješane. Ovo je kruna mog desetogodišnjeg humanitarnog rada. Pitaju me što imam od toga, a ja kažem da imam osmijeh onih kojima pomažem’’, istaknula je Jasmina.

Humanitarnoj aukciji za nabavu opreme za pedijatrijski odjel u Domu zdravlja Travnik odazvalo se više od 20 sportaša, a najveću pozornost izazvao je dres napadača Nogometnog kluba Barcelona Lionela Messija, koji je prodan za 3.100 KM kupcu iz Kuvajta.

Kako je istaknula Jasmina, dres bh. nogometnog reprezentativca Edina Džeke prodan je za 750 KM, a sprinterice hrvatske atletičarke Blanke Vlašić za 300 KM. Njenoj humanitarnoj aukciji sa svojim dresovima pridružili su se, među ostalima, Xavi, Damir Džumhur, Izet Hajrović i Miralem Pjanić.

Jasmina je istaknula da je prezadovoljna prikupljenim novčanim iznosom, te je najavila da će nakon dostavljanja dresova kupcima uslijediti i primopredaja medicinske opreme Domu zdravlja u Travniku.

U Domu zdravlja u Travniku istaknuli su kako će im ova humanitarna akcija omogućiti nabavu nedostajuće opreme, poput inhalatora, za područne ambulante što će olakšati liječenje pacijenata.

Kopirati
Drag cursor here to close