Uvjeti korištenja

AUTORSKA PRAVA

Bljesak.info polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Osim autorskog sadržaja portala, na Bljesku se objavljuju i agencijske vijesti, vijesti iz drugih medija, cjelovite ili djelomično navedene i kao takve predstavljaju autorsko vlasništvo navedenih medija. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava ili navođenja izvora, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Bljesak.info zadržava pravo promjene i ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. Uz vlastiti sadržaj na portalu Bljesak.info se nalazi i sadržaj oglašivača te linkovi na druge stranice. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i Bljesak.info se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van Bljesak.info portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Bljesak.info ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

PRIVATNOST KORISNIKA

Bljesak.info poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Bljesak.info neæe davati na uvid treæoj strani. Podaci o korisniku neæe biti dostupni treæoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Bljesak.info može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Bljesak.info koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjeæuje. Bljesak.info se obavezuje da æe čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Bljesak.info portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

PRAVILA PONAŠANJA

Korisnicima portala Bljesak.info strogo je zabranjeno: - objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeæe domaæe i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteæi, rasistički ili šovinistički. - objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima - lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe - svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme - prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika Bljesak.info nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji i čitatelji. Ukoliko postoji opravdani razlog da se neki komentari ili tekstovi uklone potrebno je obavijestiti administratora. Bljesak.info æe nastojati po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važeæim zakonima.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Registriranjem na portal Bljesak.info korisnik stiče određena prava koja nemaju drugi posjetitelji portala. Registrirani korisnik može postati svaki posjetitelj koji prođe postupak registracije. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Bljesak.info zadržava pravo ukinuti ili uskratiti moguænost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. Bljesak.info ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Bljesak.info zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neæe biti odgovoran za moguæe posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Drag cursor here to close