Zračni jastuci

Problemi u automobilima: Honda povlači 21 milijun vozila

AutoMoto / Testovi | 13. 05. 2016. u 16:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski proizvođač proverit će na izvanredom servisu dodatni 21 milijun vozila zbog problema sa zračnim jastucima kompanije Takata.

"Pored 30 milijuna vozila čije smo povlačenje već najavili, opozvat ćemo još 21 milijun vozila širom svijeta", izjavio je glasnogovornik kompanije, a prenosi agencija France presse. Kompanija je također priopćila da je njen neto profit u fiskalnoj godini završenoj u ožujku pao za trećinu, pošto je problem sa zračnim jastucima kompanije Takata uzrokovao povlačenje Hondinih vozila u svijetu.

Neto profit Honde je u fiskalnoj godini, zaključno sa ožujkom 2016, iznosio 344,5 milijardi jena (3,2 milijarde dolara), što je za 32,4 posto niže u odnosu na dobit iz prethodne godine, navodi se u priopćenju kompanije. Profit iz poslovanja je pao za 24,9 posto, na 503,4 milijarde jena, dok je godišnja prodaja porasla 9,6 posto, na 14,6 bilijuna jena.

Honda je najveći kupac Takatinih zračnih jastuka, navodi AFP, dodajući da Takata nastoji riješiti problem koji je povezan sa 13 smrtnih slučajeva u svijetu i koji je također prouzrokovao povlačenje na desetine milijuna vozila, prenosi B92.

Američki regulator za sigurnost prometa naložio je početkom svibnja Takati opoziv između 35 i 40 milijuna zračnih jastuka sa tržišta SAD radi njihove zamjene.

Kopirati
Drag cursor here to close