Izmjene

Iz Opela stiže novi model

AutoMoto / Testovi | 03. 08. 2016. u 21:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova generacija Opelovog MPV modela fotografirana je tijekom testiranja u 'kamuflažnom' izdanju. Nasljednik aktualnog modela trebao bi se pojaviti 2017., a sudeći na osnovu fotografija maskiranog prototipa, Opel je odustao od rješenja FlexDoors prema kome se zadnja vrata otvaraju u suprotnom smjeru od prednjih.

To nije jedina bitna promjena na Merivi, jer će nova verzija imati elemente dizajna crossover vozila, poput sestrinskog modela, novog Citroena C3 Picasso koji je također planiran za 2017. godinu.

Naime, prema sporazumu iz 2013., nova Meriva razvijena je na zajedničkoj mehaničkoj platformi, u suradnji sa kompanijom PSA Peugeot Citroen. Ideja je da drugačijim izgledom Opelov (i Citroenov) MPV privuče više kupaca nego što je to sada slučaj, prije svega one koji se dvoume između crossovera i MPV modela, prenosi B92.

Zbog toga se očekuje da nova Meriva preuzme neke stilske elemente modela Mokka. Što se motorizacije tiče, na raspolaganju će biti pogonske jedinice iz nove Astre, među kojima je i trocilindarski 1.0 turbo benzinac sa 105 ks (77 kW). Pored ovog motora, u ponudi bi se trebao naći i 1.4 litarski benzinski motor u varijantama sa 125 ks (92 kW) i 150 ks (110 kW).

Od dizelaša, tu je 1.6 CDTI koji u Astri proizvodi 95 ks u slabijoj i 136 ks i jačoj verziji. Datum premijere nove Merive još uvijek je nepoznat, ali postoji mogućnost da je vidimo već na sajmu automobila u Parizu, u listopadu.

Kopirati
Drag cursor here to close