Zdravo

Ukusan i jednostavan obrok: Gastro blogerica otkriva fantastičan recept za zapečene tikvice

Vedrana je tikvice sljubila s piletinom koja se odlično slaže uz sve vrste povrća te predstavlja izvor proteina na tanjuru.
Lifestyle / Hrana | 10. 03. 2023. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vedrana Orlović / Tikvice punjene piletinom

Gastro blogerica Vedrana Orlović tikvice voli na 100 načina.

I dok se odbrojavaju dani do toplijih dana kada ćete u tikvicama moći uživati svakodnevno u nastavku imate jedan super ukusan, zdrav i jednostavan recept za ručak u kojem će uživati cijela obitelj.

Mnogi tikvice najviše vole punjene i zapečene. Moguće ih je puniti na bezbroj načina, kao brodiće ili valjke, s vegetarijanskim ili mesnim punjenjem, s dodatkom sira ili vrhnja... Mogućnosti je zaista pregršt, no recept Vedrane Orlović poznatije kao @kefirolicious na Instagramu otkriva jednu sasvim neobičnu kombinaciju.

Naime, Vedrana je tikvice sljubila s piletinom koja se odlično slaže uz sve vrste povrća te predstavlja izvor proteina na tanjuru. Ukoliko jelu želite dodati još ugljikohidrata koji će vas zasititi, uz punjene tikvice možete poslužiti kuhanu rižu ili palentu. Ovo jelo odlično je i za sve one koji vode računa o zdravoj prehrani, obzirom da sadrži sve potrebne makronutrijente - piše gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: 20 min

Vrijeme pečenja: 40 min

Broj osoba: 3-4

Sastojci: 

3 filea pilećih prsa 

 4 jušne žlice maslinovog ulja

2 velike i široke tikvice

1 crvena paprika

1 paprika babura

1 manji luk srebrenac

sol

2 čajne žlica mljevenog korijandera

1 čajna žlica suhog timijana

150 g sira 

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190 °C. 

2. Operite tikvice i papriku. Papriku narežite na sitne komade, a tikvice prerežite na 3 jednaka dijela kako bi dobili 3 'valjka'. Zatim izdubite sredinu tikvice, ali ostavite dno, kako bi punjenje ostalo u tikvici za vrijeme pečenja. Izdubljene valjke tikvice posložite na tavu, a 'meso' iz izdubljene tikvice narežite na manje komade. Sir narežite na male kockice.

3. Zatim luk sitno narežite, a piletinu narežite na što manje komade.

4. U tavi, na maslinovom ulju i na laganoj vatri izdinstajte luk, dodajte narezanu papriku i 'meso' tikvica pa zatim dodajte narezanu piletinu. Sve dobro izmiješajte pa dodajte prstohvat soli, korijander i timijan. Opet promiješajte i sve pecite oko 15 minuta, dok tekućina ne ispari. Probajte pa po potrebi dodajte još soli ili začina.

5. U izdubljenu tikvicu dodajte par komadića sira, zatim povrće i piletinu iz tave pa na vrh dodajte još par komadića sira. Tako punite sve 'valjke' tikvica.

6. Pecite ih u pećnici oko 20 min ili dok sir na vrhu ne dobije zlatno-žutu boju.

Dobar tek!

ecep

Kopirati
Drag cursor here to close