Guinness u BiH

Molson Coors BH s početkom 2022. na tržište donosi Guinness

Diageo sklopio partnerstvo s Molson Coorsom za distribuciju pivskog brenda Guinness u Bosni i Hercegovini
Lifestyle / Hrana | 10. 12. 2021. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diageo, vodeća svjetska kompanija vrhunskih pića, proizvođač Johnnie Walkera, Smirnoffa i Guinnessa, danas je najavila partnerstvo sa Molson Coors BH, članicom Molson Coors Beverage Company, za distribuciju proizvoda iz Diageovog pivskog portfolija u Bosni i Hercegovini počevši od 1. siječnja 2022.

Za Diageo, strateško partnerstvo s Molson Coorsom pomoći će brendu Guinness da se još brže plasiraju na tržišta zahvaljujući snažnoj prisutnosti distribucijskih kanala Molson Coorsa BH u BiH.

"Drago nam je najaviti naše novo partnerstvo s Molson Coorsom u istočnoj Europi. Nastavit ćemo razvijati našu tržišnu strategiju i vjerujemo da će nam ova suradnja pomoći da značajno povećamo dostupnost brenda Guinness. Radujemo se prilikama i rastu koje možemo postići sa Molson Coorsom u BiH s našim brendovima i budućim inovacijama", rekao je Michael Holm, izvršni direktor Diageo za istočnu Europu.

"Želimo proširiti naš portfolio koji nam omogućuje da nudimo premium brendove našim kupcima i pronađemo partnere s istim vrijednostima kao Molson Coors, a koje su ukorijenjene u kvaliteti, izradi i baštini. Uzbuđeni smo i ponosni što distribuiramo ovaj poznati pivski brend  u Bosni i Hercegovini. Nastavit ćemo ulagati u proizvode koji su i više nego premium te koristiti našu distribucijsku mrežu kako bismo Guinness, koji savršeno nadopunjuje naš sjajni portfolio, približili ljubiteljima piva širom zemlje", rekao je Sergey Yeskov, izvršni direktor Molson Coors Beverage Company za srednju i istočnu Europu.  

Guinness je tamni irski stout nastao u pivovari Arthura Guinnessa na St. James's Gateu, u Dublinu 1759. godine. Jedan je od najuspješnijih svjetskih alkoholnih brendova, koji se proizvodi u gotovo 50 zemalja, a dostupan je u više od 120 zemalja.

Tako da će s 1. siječnjom 2022. godine svi ljubitelji piva u Bosni i Hercegovini moći uživati u novom brendu Molson Coorsa BH Guinness, uz već dobro poznate brendove kao što su Ožujsko pivo, Jelen i Staropramen.

O kompaniji Diageo

Diageo je globalni lider u proizvodnji alkoholnih pića s izvanrednom kolekcijom brendova. Oni uključuju čuvene brendove: Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s i Windsor, Smirnoff, Cîroc i Ketel One, Captain Morgan, Zacapa, Baileys, Don Julio, Gordon’s, Tanqueray i Guinness.

Diageo je globalna kompanija, a njihovi proizvodi se prodaju u više od 180 zemalja širom svijeta. Kompanija kotira i na Londonskoj burzi (DGE) i na burzi u New Yorku (DEO). Diageo tržište istočne Europe pokriva pivski segment poslovanja kompanije u cijeloj kontinentalnoj Europi, kao i poslovanje sa žestokim alkoholnim pićima u Rusiji, istočnoj Europi, središnjoj Aziji, Bliskom istoku i sjevernoj Africi. Sveukupno 54 zemlje.

Na tržištu istočne Europe zapošljava više od 370 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close