Dojmovi

Mostarske lađarice nakon maratona: Ponosne smo i zahvalne!

''Prezadovoljne smo svojim nastupom, za prvi put i više nego odlično'', rekli su iz ženske lađarske ekipe za Bljesak.info.
Lifestyle / Flash | 13. 08. 2021. u 12:21 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske lađarice završile su na 17. mjestu na Maratonu lađarica koji se u četvrtak održao u Metkoviću.

''Prezadovoljne smo svojim nastupom, za prvi put i više nego odlično'', rekli su iz ženske lađarske ekipe za Bljesak.info.

Foto: Privatna arhiva / Start!

Ističu kako su upravo one imale čast da kroz 8. Maraton lađarica Kupa slobodne Dalmacije, ispišu prvu stranicu ženskog lađarstva za Mostar i Bosnu i Hercegovinu.

''Ponosni i zahvalni organizatorima, društvu HPD Prenj 1933, našim mnogobrojnim sponzorima i podršci, idemo kući sa novim iskustvima, prijateljstvima i prepuni motivacije da lađarstvo u BiH podignemo na još veću razinu'', govori Ena Miloš za Bljesak.info.

Podrška

Navode kako je muška ekipa mostarskih lađara uvelike odgovorna za njihov uspjeh.

''Momci hvala vam što ste nas uveli u ovu lijepu priču, bili strpljivi i tako dobra podrška od prvog zaveslaja pa do samoga cilja u Opuzenu. Dojmovi se polako sliježu, ramena još uvijek titraju, a mi krojimo planove za dalje! Biti dio ovakve priče - neprocjenjivo!'', dodaje.

Stazu od Metkovića do Opuzena u vremenu od 1:01:14, odveslala je Udruga lađarica Donjanke, koje su tim rezultatom drugu godinu zaredom pobjednice ovog maratona.

Foto: Privatna arhiva / Vesela ekipa :)

Druge na cilj su stigle Nereide iz Zagreba (1:01:29), a treće lađarice Siska (1:02:45).
Na 8. Maratonu lađarica nastupilo je rekordnih 18 ekipa.

Lađari veslaju u subotu

U subotu 14. kolovoza na Neretvi će se održati i Maraton lađa na kojemu će 35 posada veslati 22,5 kilometara dugu rutu od Metkovića do Ploča.

Našu zemlju predstavljat će ekipa iz Mostara HPD Prenj 1933. Držimo im fige!

Inače, Maraton lađa je amatersko sportsko natjecanje u utrci tradicijskih autohtonih plovila u dolini Neretve. Održava se jednom godišnje, druge subote u kolovozu.

Start maratona je ispod Lučkog mosta u Metkoviću te dalje nizvodno rijekom Neretvom kroz mjesta: Kula Norinska - Krvavac - Opuzen - Komin - Banja - Šarić Struga - Rogotin - Čeveljuša - Stablina - Ploče. Dužina rute je 22.500 metara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close