Metković

8. Maraton lađarica, na 40 stupnjeva veslalo je rekordnih 18 ekipa

Lađarice Donjanke Donje iz općine Slivno, za sat vremena jednu minutu i 14 sekundi izveslale su lađarsku rutu od Metkovića do Opuzena, okitivši se zlatnim medaljama.
Sport / Ostali sportovi | 12. 08. 2021. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lađarice Donjanke Donje iz općine Slivno, za sat vremena jednu minutu i 14 sekundi izveslale su lađarsku rutu od Metkovića do Opuzena, okitivši se zlatnim medaljama.

Tako su po drugi put potvrdile da su prave gazdarice na Neretvi. Iza njih na cilj kod opuzenskog mosta tek sa petnaestak sekundi zaostatka uplovile su zagrepčanke Nereide, a trećeplasirane su bile lađarice iz Siska.

''Naš trud se isplatio i rezultat nije ni mogao biti drugačiji'', rekla je za Slobodnu Dalmaciju kapetanica i prvo veslo Donjanki, Jelena Kadijević.

Otkrila je da intenzivno na Neretvi treniraju od Uskrsa.

Kad je top ispalio plotun označivši start, hrabre lađarice mlade i stare primile su se vesla i zabrazdale Neretvom u ovaj vrući ljetni dan. Iako veslaju tek od Metkovića do Opuzena stale su uz bok neretvanskim lađarima, jer nije se lako boriti s ćudljivom Neretvom i njezinim valovima. A lađaricama je to uspjelo unatoč toplotnom udaru na plus četrdeset stupnjeva.

Osmi po redu ''ženski'' Maraton okupio je na Neretvi rekordnih osamnaest ekipa, lokalnih, ali i gostujućih koje su uspješno odveslale lađarsku rutu od Metkovića do Opuzena u dužini desetak kilometara. Zanimljivo je da je nastupilo čak devet debitantskih ekipa, što jamči opstanak ovog lađarskog natjecanja, koje je pomalo u sjeni ''velikog'' maratona kojega veslaju muški lađari.

Sudionice osmog maratona lađarica

“Gusarice” Metković, Donjanke 1, Donjanke 2, ''Salašari somborski''- HKUD ''Vladimir Nazor'', Amazonke-Čazma, Metkovke, Sparte Bjelovar, Zažabke-Mlinište, Bjelovirke-Bijeli Vir, Baćina, Staševica, Rogotin, Nereide I, Nereide II, HPD Prenj Mostar, Komin, Sisak, Opuzen.

Kopirati
Drag cursor here to close