Premijer Herceg obećao potporu mostarskim lađaricama i lađarima

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg susreo se u petak s predstavnicima muške i ženske ekipe lađara i lađarica Hrvatskog planinarskog društva "Prenj" Mostar.
Sport / Ostali sportovi | 13. 08. 2021. u 10:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HNŽ / Premijer Herceg obećao potporu mostarskim lađaricama i lađarima

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg susreo se u petak s predstavnicima muške i ženske ekipe lađara i lađarica Hrvatskog planinarskog društva "Prenj" Mostar.

Tijekom razgovora istaknuto je kako su jučer prvi put na 8. maratonu lađarica ili Ženskom maratonu lađa koji se održava na Neretvi od Metkovića do Opuzena, između 18 ekipa, što je rekordan broj, nastupile i lađarice-planinarke iz Mostara.

Predstavnici lađa naglasili su kako će sutra Neretvom do Ploča, na relaciji dugoj 22.500 metara, zaveslati između 36 lađarskih posada, od kojih su 24 lokalne i 12 gostujućih.

Pojasnili su kako su nakon prvog nastupa, pod geslom "Neretva nas spaja", odlučili nastaviti lijepu sportsku priču i organizirati se prvenstveno za nabavu lađe. Javila im se ekipa iz Čeljeva koja se više ne natječe, te su dobili mogućnost nabave lađe koja se trenutno obnavlja u Metkoviću. Ekipa se uvježbavala u teretani, a potom i na otvorenom, odnosno na Neretvi i Mostarskom jezeru.

Foto: Vlada HNŽ / Lađarice i lađari kod predsjednika Hercega

Predsjednik Herceg čestitao im je na trudu kojeg ulažu predstavljajući Mostar i Hercegovačko-neretvansku županiju, dodavši kako su maratoni lađa od turističke atrakcije postali ozbiljan športski događaj te je već samo sudjelovanje izniman uspjeh.

"Uspješni športaši zaslužuju našu potporu, te će Vlada Hercegovačko-neretvanske županije poduprijeti vaše napore i bar donekle olakšati težak športski put. Lađaricama čestitam na prvom nastupu, a lađarima želim sve najbolje na sutrašnjem maratonu“, kazao je Herceg.

Inače, maratoni lađa su amaterska športska natjecanja u utrci lađa, tradicionalnih autohtonih plovila u dolini Neretve, objavili su iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close