Ispunjenje obećanja?

Mostar kreće sa sustavom javnih bicikla, poznata vrijednost projekta

Realizacija sustava javnih bicikla još 2018. godine je obećana Mostarcima.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 09. 2022. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon brojnih obećanja čini se da bi građani grada na Neretvi konačno trebali dobiti sustav javnih bicikala.

Naime, Grad Mostar je u ponedjeljak Objavio obavijest o nabavi za nabavu i implementaciju sustava javnih bicikala. Vrijednost ugovora procjenjuje se na 104.400 KM bez PDV-a.

Mjesto isporuke robe, stoji u Obavijesti, su lokacije na području Grada, dok je trajanje ugovora 120 dana. Ime izabranog ponuđača moglo bi biti poznato krajem rujna.

Realizacija sustava javnih bicikla još 2018. godine je obećana Mostarcima. Tada je tadašnji gradonačelnik Ljubo Bešlić na sastanku s predstavnicima tvrtke Next Bike i biciklističkog kluba utvrdio kako je Grad zaintersiran za taj projekt.

Godinu dana kasnije slijedi nova najava takvog sustava u Mostaru. Te godine je Fond za zaštitu okoliša FBiH u okviru projekta zaštite zraka dodijelio 50 tisuća maraka za sustav javnih bicikala u Mostaru. Sredstva je, navodi se, dobila tvrtka Društvo za sanitarno ekološku zaštitu d.o.o. Mostar, čiji su osnivači Adnan Hozić i Josip Mikulić.

Nekoliko godina kasnije slijedi nova najava izgradnje tog velebnog sustava. Aktualni gradonačelnik Mario Kordić, kao i svoj prethodnik, najavljuje gradnju biciklističkih staza “gdje god je moguće” prilikom rekonstrukcija ulica. Tom prilikom ponovno se spominje sustav javnih bicikala, kao i tvrtka Next Bike.

Podsjećamo kako su do sada u Mostaru postojale 34 lokacije nosača za bicikla, a planirano ih je još 30. Uz to, za postavljanje nosača za iznajmljivanje bicikla planirano je deset zona.

Kopirati
Drag cursor here to close