Nema čega nema

Biciklisti, evo zašto ne želite 'preskočiti' Grude

Sport / Ostali sportovi | 25. 07. 2022. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Prvi posjetitelji iz Njemačke

Udruga Pravi Put sa sjedištem u Ledincu Grude od ove sezone ima u novi projekt za bicikliste. Riječ je o nekoliko stavki koje Udruga u ovom sadržaju ima, a to su:

  • besplatan smještaj,
  • besplatan Co Work prostor sa Wi-Fi
  • besplatna edukacija u poljoprivredi (od sadness različitih vrsta poljoprivredni kultura na ekološki način)
  • besplatan boravak u drvenim kućicama...

Iz Udruge ističu kako se ideja rodila na način jer iz dosadašnjeg iskustva puno je ljudi koji su odlučili obići države kao turisti biciklom.To svakako podrazumjeva, manji trošak, puno veći izbor i upoznavanje ljudi, običaja, kulture i slično.

"Prvi posjetitelji su bili prethodni dana iz Münchena Njemačke, koji su odlučili da biciklom stignu do Grčke, gdje će posjetiti prijatelje i rodbinu. U razgovoru s ovim ljudima smo naučili i što ljudima na ovakvim putovanjima trebai upravo ono što Udruga pruža je svakako korisno", ističu iz Udruge.

Udruga je za ovaj projekt koristila i koristi vlastita sredstva, dosta je urađeno od recikliranog i rabljenog materijala (male kućice, kreveti,) te na taj način žele ukazati da su ekološki odgovorni. Ono što iziskuje troškove je električna energija, voda.

Iz Udruge navode kako planiraju u budućnosti uz ovaj projekt napraviti i Centar za podršku i potporu osobama s psihičkim, intelektualnim i onkološkim problemima.

Kroz taj Centar osobe bi mogle uz svoje zdravstvene poteškoće ,raditi koliko su spremne u poljoprivredi, izradama raznih predmeta od drveta,plastike, slikanja, drugog recikliranog materijala gdje bi imali nogućnost noćenja, druženja, podrške kroz njihove poteškoće, a uz to te predmete i radove prodavati u svojim udrugama, zajednicama, općinama i slično.

Kopirati
Drag cursor here to close