Fitness & health studio Transform

Motivacija je prvi korak ka uspjehu

Ne posvećujemo dovoljno pažnje svom tijelu i fizičkoj aktivnosti, što dovodi do brojnih posljedica - od viška kilograma do deformacija kičmenog stupa ili, naprosto, slabe kondicije.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 02. 2018. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Užurbani tempo modernog života sa sobom donosi višak stresa i zamora, te manjak vremena i energije.

Ne posvećujemo dovoljno pažnje svom tijelu i fizičkoj aktivnosti, što dovodi do brojnih posljedica - od viška kilograma do deformacija kičmenog stupa ili, naprosto, slabe kondicije.

Često je teško natjerati se na vježbanje, ali zdravlje i opća kvaliteta života trebali bi biti dovoljan motiv.

Cilj fitness i kondicijskih trenera okupljenih u sarajevskom fitness & health studiju Transform je da široj populaciji približe važnost vježbanja i unapređenja zdravlja. Ideja o pokretanju studija nastala je 2009. godine među ekipom prijatelja, tada studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, a u djelo je provedena 2011. godine, kada je Transform otvorio svoja vrata.

Foto: Sulejman Omerbašić / Fitness & health studio Transform

U svom radu prate nove trendove i koriste pristup zasnovan na znanstvenim saznanjima. Svaki polaznik na početku prolazi kroz niz dijagnostičkih testova kako bi se utvrdilo njegovo početno stanje, a potom se kreira personalni program vježbanja, prilagođen njegovom stanju i cilju koji želi postići.

''Specijalizirali smo se za osobne treninge i treninge sa vježbačima u malim skupinama'', kaže Adnan Baždarević, jedan od trenera u studiju Transform.

''Kvalitetan trening može se pružiti isključivo kroz rad s malim skupinama, gdje se trener može adekvatno posvetiti svakom vježbaču'', objašnjava njegov brat Dženan.

Specijalnost Transforma je trening s TRX suspenzijskim trakama, rekvizitom koji je napravio pravu malu revoluciju u fitnessu proteklih godina, a posebno se ponose činjenicom da su ekskluzivni zastupnici za BiH kada je riječ o licenciranju TRX trenera. Pored toga, nude edukaciju i licenciranje za osobne trenere. Obje licence su priznate u više od 90 zemalja svijeta.

Njihov body&mind program sastoji se od treninga pilatesa i joge, a rade i postnatalne i prenatalne treninge, to jest psihofizičku pripremu trudnica.

Također rade programe tzv. ''korporativnog fitnessa'', jer poslodavci postaju sve svjesniji da kvalitetna tjelesna aktivnost zaposlenika doprinosi produktivnosti i boljoj atmosferi unutar kolektiva.

Pored samog rada u studiju, ekipa Transforma realizira i brojne eksterne projekte. Jedan od njih je Sarajevo Training Convention, koji se ove godine održava drugi put, uz sudjelovanje velikog broja ljudi iz svijeta fitnessa i treninga, te vrhunskih predavača iz te oblasti.

Tu je i Fitness Challenge, zabavno natjecanje koje okuplja sve ljubitelje rekreacije. Prošlog ljeta su organizirali sate pilatesa i joge na otvorenom, s ciljem da građanima približe kulturu vježbanja, što je naišlo na odličan odziv.

''Morate napraviti jednu dobru fuziju kvalitetnog treninga, odmora i prehrane'', kaže Dženan, te naglašava važnost motivacije: ''Motiv prvenstveno treba da bude kako da nadmašimo sami sebe. Najteže je napraviti taj prvi korak. Onaj ko to uspije, već je napravio veliki korak ka uspjehu''.

Kopirati
Drag cursor here to close