Recepti

Zamjena “junk foodu” - grickajte bez grižnje savjesti

Pet lakih recepata za grickanje bez grižnje savjesti
Lifestyle / Hrana | 07. 01. 2021. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedino što vam posljednjih tjedana osvjetljava život jest lampica frižidera?  Obožavate grickati uz tv usprkos grižnji savjesti koja paralelno gricka vas? A što da netko mahne čarobnim štapićem i – sva krivnja nestane?!

Postoji li dostojna zamjena klasičnom “junk foodu”, koji se tako savršeno stapa s Neftlixom u sitne sate, a da pritom ne deblja i ne izaziva grizodušje? Naravno. Elle prenosi jednostavnei recepte za snackove koji ne samo da ne debljaju, nego ubrzavaju metablizam i brzo zasićuju.

Slatki krupir premazan maslinovim uljem

Prženi su krumpirići smrt za liniju no postoji još bolja zamjena: izrežite slatki krumpir na ploške, premažite žličicom maslinovaulja, posolite, dodajte malo cimeta i pecite na 200 stupnjeva pola sata

Mozarella s umakom

Komade mozzarele prelijte talijanskim cvenim umakom od rajčice i luka. Ovaj snack sadrži manje od 100 kalorija.

Integralni čips sa salsa umakom

Salsa je puna kapsaicina, ljutog sastojka čili papričice koji ubrzava metabolizam. Jedna je studija pokazala da se konzumiranjem jela s čilijem svakodnevno troši i do 1000 kalorija više.

Low calory omlet

Napravite omlet od 4 bjelanjka i jednog žutanjka koji ćete pomiještatis narezanim rajčicama i posoliti. Ova ukusna zakuska ima manje od 150 kalorija.

Tofu salata s čilijem

Sam tofu je, priznajemo, prilično bezukusan, no sljubite li prženi tofu s paprikom, kupusom, ljutikom, čilijem i češnjakom, jako ćete se ugodno iznenaditi. Preukusno, niskokalorično i bogato visokovrijednim proteinima!

Kopirati
Drag cursor here to close