Anemija i mršavljenje

Učinite uslugu svojem zdravlju i uvrstite ovu juhu na svoj jelovnik

Za one koji žele smršavjeti na zdrav način sjajan je izbor juha od cikle koja pomaže u skidanju kilograma.
Lifestyle / Hrana | 17. 01. 2023. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobru staru ciklu s razlogom zovu jednom od najzdravijih namirnica na svijetu. Puna je željeza te je zbog toga sjajna za anemične osobe. To je niskokalorična namirnica s puno vlakana i dobrih proteina koja nas čini sitima i daje nam energiju. Sadrži i folnu kiselinu te vitamine B1, B2, B3 i B6. Zbog svega navedenog sjajan je dodatak prehrani i u dijetama.

Za one koji žele smršavjeti na zdrav način sjajan je izbor juha od cikle koja pomaže u skidanju kilograma. Učinite uslugu svojem zdravlju i uvrstite je na svoj jelovnik, piše Zadovoljna.

Juha od cikle - sastojci:

500 ml vode
400 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
2 cikle srednje veličine
2 jušne žlice jabučnog octa
1 mala žlica kiselog vrhnja
malo soli
kopar
nekoliko kapi limuna
malo svježeg hrena po želji

Priprema:

Ciklu ogulite, operite i narežite na sitnije kockice. Zatim je stavite u zdjelu s vodom, posolite i stavite na kuhanje. Kuhajte ciklu oko 25 minuta ili sve dok ne omekša, to jest sve dok nožem ne možete lagano proći kroz nju.

Zagrijte pileći ili povrtni temeljac. Ubacite u njega kuhanu ciklu, jabučni ocat i kopar pa štapnim mikserom ili blenderom sve sastojke pretvorite u kremastu juhu.

Na kraju dodajte u juhu malo limuna i žlicu kiselog vrhnja, a po želji u nju možete naribati i malo svježeg hrena, koji se sjajno slaže s ciklom.

Kopirati
Drag cursor here to close