Njam njam

U Hagu održana Večer visoke bh. gastronomije

Menu je za ovu priliku pripremio Din Vreto,, a organizirana je i tombola na kojoj su sretni dobitnici izvukli nagrade.
Lifestyle / Hrana | 21. 03. 2023. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Hagu, u suradnji sa Diplomat Magazin Netherlands i Royal Leonardo Hotel, organizirala je 16. i 17. ožujka 2023. godine Večer visoke bosanskohercegovačke gastronomije.

Foto: PR / U Hagu održana Večer visoke bh. gastronomije
Foto: PR / U Hagu održana Večer visoke bh. gastronomije

Riječ je o jednom od najvećih promotivnih događaja naše zemlje koji je ikada organiziran u Kraljevini Nizozemskoj.

Prigodnim govorom prisutnima se obratio veleposlanik Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Almir Šahović, koji je tom prilikom još jednom istaknuo ekonomske, kulturne i turističke potencijale naše zemlje.

Večer visoke bosanskohercegovačke gastronomije je bila organizirana na način da je uzvanicama poslužen posebno osmišljen meni sastavljen od bosanskohercegovačkih specijaliteta, koje je za ovu priliku pripremio Din Vreto, jedan od glavnih kuhara poznatog sarajevskog restorana Kibe Mahala, glavnog partnera događaja.

Tijekom Večeri upriličen je i prigodan glazbeni performans, kao i turistička i privredna prezentacija Bosne i Hercegovine. Održana je i tombola na kojoj su sretni dobitnici izvukli nagrade koje su donirali sponzori Večeri visoke bosanskohercegovačke gastronomije.

Događaju, koji je zbog velikog interesa održan dvije večeri, prisustvovalo je oko 250 uzvanica, među kojima su bili visoki dužnosnici Nizozemske, veleposlanici i predstavnici veleposlanstava akreditiranih u Nizozemskoj, predstavnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Hagu, kao i brojni članovi bh. dijaspore i prijatelji naše zemlje.

Večer visoke bosanskohercegovačke gastronomije je, prema reakcijama gostiju, bila izuzetno uspješna i predstavlja vrlo dobru promociju Bosne i Hercegovine kao primamljive poslovne, kulturne i turističke destinacije, navodi se u priopćenju.

Foto: PR / U Hagu održana Večer visoke bh. gastronomije
Kopirati
Drag cursor here to close