Za bolji učinak

Špinat, čokolada, zeleni čaj - namirnice pomažu u bržem 'hvatanju boje'?

Jedite što više dinja, lubenice, grejpa i rajčice, jer su ove namirnice bogate likopenom koji pomaže koži da se navikne na UV zračenje.
Lifestyle / Hrana | 19. 07. 2018. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo, uvijek se zaštitite kremom s visokim zaštitnim faktorom. Kako biste brže uhvatili boju, predlažemo da na svakodnevni menu unesete ove namirnice

Za najbolji učinak ovako biste trebali početi jesti 4 tjedna prije sunčanja, a osim što ćete brže potamniti, ovako ćete i bolje zaštititi organizam od štetnog zračenja.

Za doručak pripremite sendvič s dimljenim lososom, jer je ovo meso bogato omega-3 kiselinama koje će smiriti upaljenu kožu. Sličan učinak imaju sardine, pastrva i riblje ulje, piše Ordinacija.hr.

Jedite što više dinja, lubenice, grejpa i rajčice, jer su ove namirnice bogate likopenom koji pomaže koži da se navikne na UV zračenje.

Tamna čokolada isto pomaže. Flavonoid u čokoladi ima antioksidativno djelovanje koje će smanjiti oštećenje kože. Kad je sunce najjače, na meniju bi trebalo biti što više špinata, blitve i brokule. Uz njih ćete dobiti dovoljno vitamina A koji štiti od iritacije kože, a i potiče obnovu stanica kože pa i održava hidratantnost kože.

I na kraju, naravno, voda! Ne zaboraviti piti dovoljno vode. Osim toga, trebali biste piti i što više zelenog čaja. Ohladite ga i nosite u bočici. Sadrži aminokiseline i antioksidanse koji pomažu u usporavanju starenja kože.

Kopirati
Drag cursor here to close