Natjecanje u Goraždu

Školarci iz Hrvatske napravili najbolje tufahije i desert od jabuke

Manifestacija "Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji"
Lifestyle / Hrana | 13. 10. 2017. u 19:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru manifestacije "Dani jabuke 2017" danas je održano prvo Međunarodno natjecanje pod nazivom ''Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji''.

Natjecanje se održavalo za učenike srednjih ugostiteljskih škola, a sudionici su se natjecali u pripremi tufahija i deserta od jabuke. Pored učenika srednjih škola iz Bosne i Hercegovine na natjecanju su nastupili i učenici škole iz Republike Hrvatske iz mjesta Orahovica. Stručni žiri koji je donio konačnu odluku o najboljem timu činili su predstavnici Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine, kao i predstavnik udruženja kuhara grada Orahovice iz Republike Hrvatske.

U natjecanju u pripremi tufahija i deserta od jabuka pobjedila je ekipa Srednje škole ''Stjepan Ivšić'' iz Orahovice (Republika Hrvatska). Drugoplasirane ekipe bile su ekipe škola JU Srednjoškolski centar Hadžići i JU Mješovita srednja škola Tešanj, a treće mjesto osvojila je JU Srednja stručna škola ''Džemal Bijedić''iz Goražda i JU Mješovita srednja škola ''Hasan Kikić'' iz Gradačca.

Nakon natjecateljskog dijela u prostorijama JU Srednje stručne škole ''Džemal Bijedić'' Goražde održalo se stručno predavanje za sve sudionike natjecanja, a predavanje su održali predstavnici Udruge kuhara Bosne i Hercegovine.

Organizatori natjecanja su bili organizatori manifestacije Dani jabuke, Udruge kuhara Bosne i Hercegovine i JU Srednja stručna škola ''Džemal Bijedić'' Goražde, sapriopćili su organizatori.


Kopirati
Drag cursor here to close