Slatka i mirisna

Recept za neodoljivu marmeladu od mandarina

Svojom bojom i aromom ova će marmelada unijeti toplinu i u najtmurnije jutro.
Lifestyle / Hrana | 21. 10. 2018. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slatku,mirisnu i neodoljivu marmeladu od mandarina namažite na kruh, palačinke ili iskoristite u kolačima.

Svojom bojom i aromom ova će marmelada unijeti toplinu i u najtmurnije jutro.

Stiže nam sezona mandarina, a s njom i idealno vrijeme za pripremu slatke zimnice. Najbolji način za uživanje u tom ukusnom jesenskom voću je upravo priprema marmelada. Marmeladu od mandarina možete koristiti na razne načine (osim na jutarnjem tostu). Možete dodati žlicu džema u jutarnje pahuljice, jogurt, kolače ili u preljev za salatu. Marmeladu možete koristiti i u palačinkama ili krafnama, piše Gastro.hr.

Potrebno vam je:

2 kg mandarina

5 šalica šećera

6 šalica vode

3 žlice soka od limuna 

Priprema: Ogulite i očistite mandarine te ih podijelite u dvije skupine. Odstranite bijele dijelove i sve niti s kožice te svaki dio prerežete na pola. Očistite koštice. Uzmite gazu te u nju stavite koštice i kožicu. U veliku posudu stavite vodu, zagrijete ju te dodajte mandarine, šećer, limunov sok i gazu u kojoj se nalaze koštice i korica.

 Miješajte dok se šećer ne otopi. Pojačajte plamen dok sve ne proključa. Smanjite plamen i na laganoj vatri kuhajte otprilike sat vremena, bez poklopca. Ponekad lagano promiješate. Ugasite plamen i ostavite marmeladu 10 minuta da se hladi. Izvadite gazu s košticama i koricom van. U staklenke izliti smjesu te dobro zatvorite kad se marmelada dovoljno ohladi.

Ovaj recept je dovoljan za otprilike jednu litru marmelade. Možete ju koristiti kao namaz za kruh, samostalnu slasticu ili dodatak kolačima i kremama.

Kopirati
Drag cursor here to close