Ruby

Napravljena crvena čokolada; prva nova vrsta nakon 80 godina

Lifestyle / Hrana | 08. 09. 2017. u 06:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarski proizvođač čokolade Barry Callebaut lansirao je novu vrstu čokolade imena ruby. Predstavljena je na ekskluzivnom eventu prošlog utorka u Šangaju.

Čokolada boje rubina je četvrta vrsta čokolade ikada kreirana i stiže 80 godina poslije lansiranja bijele čokolade. Kompanija Callebaut koja stoji iza ove kreacije, kaže da će proizvod zadovoljiti nove potrebe za hedonističkim uživanjem milenijalaca, znači onih koji su rođeni od ranih osamdesetih, piše Telegram.hr.

Ruby čokoladu karakterizira svjež voćni okus bobičastog voća i crvena boja što je razlikuje od prethodnih čokolada crne, mliječne i bijele. Načinjena je od ruby zrna kakaovca koje ima različite karakteristike od onih koja se koriste kod drugih čokolada i rezultat je sedmogodišnjeg istraživanja i testiranja Callebauta.

Proizvod ne sadrži nikakav dodani okus bobičastog voća ili boje i stiže u trenutku kada su proizvođači pod pritiskom jer konzumenti pokazuju zaokret prema zdravijim varijantama. Globalno tržište čokolade palo je za 1.5 posto u 2015. godini i 0.4 posto prošle godine, pokazuje Euromonitor.

Voditelj inovacija Peter Boone kaže da je čokolada ruby odgovor na rastuću potražnju mladih konzumenata za luksuznim proizvodima. Barry Callebaut, jedan od najvećih svjetskih opskrbljivača čokoladom i kakao proizvodima ne prodaje konzumentima direktno. To znači da ovu čokoladu neće moći biti moguće kupiti u trgovinama još šest mjeseci, javlja CNBC.

Kopirati
Drag cursor here to close