Recept

Napravite fini puding pun proteina za doručak

Ako želite pojačati unos bjelančevina u organizam puding od chia sjemenki napravite s kravljim ili sojinim mlijekom te pomiješajte s jogurtom po želji, a sve zajedno poslužite s omiljenim voćem.
Lifestyle / Hrana | 08. 09. 2020. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživanja su pokazala da je dan najbolje započeti obrokom temeljenim na bjelančevinama i zdravim masnoćama jer oni zasićuju i daju dovoljno energije za obavljanje svih potrebnih zadataka. Pritom se chia sjemenke nameću kao izvrsno rješenje.

Chia sjemenke sadrže i mnoštvo prehrambenih vlakana, vitamina i minerala koji potiču probavu, snižavaju razine lošeg kolesterola i općenito su korisne za ljudsko zdravlje. Povrh svega, kada ih stavite u tekućinu one nabubre te je transformiraju u jelo nalik na puding, piše zadovoljna.hr.

Ako želite pojačati unos bjelančevina u organizam puding od chia sjemenki napravite s kravljim ili sojinim mlijekom te pomiješajte s jogurtom po želji, a sve zajedno poslužite s omiljenim voćem. Dobili ste savršeni doručak!

Sastojci za chia puding:

100 ml mlijeka po izboru
1,5 žlica chia sjemenki
1 žlica meda, javorovog sirupa ili agavea
1 čajna žličica kakaa
voće po želji

Priprema:

1. Pomiješajte chia sjemenke s mlijekom i pustite da sve zajedno bubri oko 15 minuta. Nakon toga dobro promiješajte smjesu, dodajte kakao i tekući zaslađivač i pustite da se okusi sljube još oko desetak minuta.

2. Ovo možete napraviti i večer prije te staviti u hladnjak preko noći.

3. Čokoladni chia puding poslužite s jogurtom po želji i borovnicama, komadićima breskve ili kakvog drugog voća.

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close