Za magični tiramisu

Kuhar upozorava: Ne umačite piškote u kavu!

Pravi znalci, koji žele tiramisu što bliži izvorniku, idu čak tako daleko da peku svoje piškote, no nama običnim smrtnicima sasvim su dobre i one kupovne.
Lifestyle / Hrana | 27. 03. 2023. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tiramisu obožavamo jer tako savršeno spaja fine arome kave, kakaa, vanilije i osvježavajućeg mascarponea, a nije ga osobito teško napraviti.

Pravi znalci, koji žele tiramisu što bliži izvorniku, idu čak tako daleko da peku svoje piškote, no nama običnim smrtnicima sasvim su dobre i one kupovne, prenosi Slobodna Dalmacija

Bez obzira kakve piškote koristili, obavezno ćete ih dobro natopiti kavom, osim ako radite neku od suvremenih, proljetnih verzija tiramisua s voćem, a o načinu na koij se ti nježni keksići infuziraju kavom dalo bi se raspravljati.

Većina nas piškote moči u kavu, kojoj je prethodno dodano malo likera po izboru, pri čemu je kava najčešće u širokom tanjuru dovoljno velikom da se keksi mogu lijepo uroniti u tekućinu.

Međutim, ako ćemo vjerovati Ryanu Nordheimeru, chefu čiji Instagram prati impozantnih 157 tisuća ljudi, svi koji umaču piškote u kavu - griješe.

Ryan nam poručuje da je puno bolja metoda ujedno i jednostavnija. Piškote bi trebalo poredati u posudu pa ih zatim uz pomoć žličice natopiti kavom. Na taj će način, tvrdi chef, upiti optimalnu količinu kave. Vrijedi iskušati!

Kopirati
Drag cursor here to close