Jako dobro

Kroketi koje će vam biti odlično predjelo

Pržene kuglice od pire krumpira zabavno su predjelo i ukusan prilog. Izgledaju ukusno, a takve su i okusom. okušaj se u izradi i sama provjeri za sebe!
Lifestyle / Hrana | 25. 03. 2022. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krumpir je jedna od onih namirnica koja gotovo pa nikome ne može dosaditi, koliko god često ju jeli. Kuhan, pečen, pržen, kao glavno jelo ili kao prilog, zaista mu nema kraja kada su u pitanju recepti.

Tome u korist ide i ovaj, koji te čeka u nastavku. Možeš ga pripremiti od 'početka' ili u njemu možeš iskoristiti pire krumpir od prethodnog ručka. Tvoj izbor, samo se pobrini da ga ima dovoljno jer će ove kuglice nestati istog trena kada ih staviš na stol! U slast!

Sastojci:

3 kriške slanine, pečene i narezane

2 jaja

500 g pire krumpira

50 g naribanog sira po želji

2 žlice narezanog vlasca

1/2 žličice češnjaka u prahu

120 g krušnih mrvica

ulje za prženje

sol,

papar

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješaj pire krumpir s kuhanom slaninom, cheddarom, vlascem i češnjakom u prahu. Začini solju i paprom. Miješaj dok se svi sastojci ne sjedine. Stavi jaja i krušne mrvice u zasebne plitke zdjele. Izradi malu kuglicu od smjese pire krumpira.

Zarolaj ju u rukama, a zatim umoči prvo u jaje, a zatim u mrvice. Ponavljaj dok se ne iskoristiš svu smjesu pire krumpira. Zagrij ulje u tavici. Kuglice krumpira prži u serijama dok ne postanu zlatne sa svih strana, dvije do tri minute.

Ocijedi ih na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom i odmah začini s još soli. Posluži tople, uz umake po izboru.

Kopirati
Drag cursor here to close