Vrijeme blagdana

Keksi s maslacem koji se tope u ustima

Električnim mikserom sljubite omekšali maslac sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaje, sitnu naribanu limunovu koricu i ekstrakt vanilije.
Lifestyle / Hrana | 15. 12. 2020. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Danskoj nemoguće je zamisliti božićne blagdane bez Vaniljekranse, odnosno keksa s maslacem. Riječ je o finim i prhkim keksima koji se tope u ustima, a koji se u hrvatskim trgovinama obično mogu kupiti u metalnim kutijama.

Vaniljekranse moguće je napraviti i u vlastitom domu, a za cijeli postupak neće vam biti potrebno više od 30 minuta, piše Punkufer.

Sastojci:

250 grama brašna
200 grama maslaca
170 grama šećera
75 grama bademova brašna
1 veliko jaje
1 žlica limunove korice
1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Električnim mikserom sljubite omekšali maslac sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaje, sitnu naribanu limunovu koricu i ekstrakt vanilije.

3. U smjesu dodajte bademovo i obično brašno te sve dobro smiješajte. Bademovo brašno možete napraviti i sami ako ove orašaste plodove sameljete u sitan prah u dobrom blenderu.

4. Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu, pa na namašćeni lim za pečenje istisnite mekane prstene tijesta promjera oko 4 centimetara. Pripazite da ostavite slobodnog mjesta sa svake strane keksa.

5. Tako pripremljene kekse pecite desetak minuta, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđi.

6. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close