Istraživanje

Kava i ženske grudi 

Onaj tko misli da na osnovu veličine ženskih grudi može da pretpostavi koja žena obožava kavu – vara se.
Lifestyle / Hrana | 06. 09. 2022. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispijanje tri šalice kave dnevno može smanjiti ženske grudi, što je dokazano u ispitivanju u kome je skoro 300 žena ispitano o mjerama njihovih grudi i o tome koliko šalica kave u prosjeku dnevno popiju, objavio je portal SuperŽena.

"Ispijanje kave može imati veliki efekt na veličinu grudi", rekla je Helena Jernström, koja predaje eksperimentalnu onkologiju na sveučilištu Lund u Švedskoj.

Žene koje piju kavu ne moraju brinuti da će im se grudi preko noći smanjiti. Smanjit će se, ali grudi neće tek tako nestati. Međutim, onaj tko misli da na osnovu veličine ženskih grudi može da pretpostavi koja žena obožava kavu – vara se.

"Problem je što postoje dvije mjere za grudnjak, veličina korpice i obujam, tako da ne biste mogli to znati", dodala je Helena Jarnštrom.

Međutim, postoje i dobre vijesti.

Znanstvenici kažu da je efekt kave povezan s njezinim utjecajem na estrogene – ženske spolne hormone. Materije u kavi mogu promijeniti metabolizam žene tako da ona dobije bolju konfiguraciju raznih estrogena, čime se smanjuje potencijalni rizik od pojave raka.

"Ali žene s većim grudima, koje sadrže više mliječnih žlijezda, izložene su većem riziku", objasnili su znanstvenici.

Kopirati
Drag cursor here to close