Ideja za vikend

Jednostavno se sprema i brzo nestaje s tanjura: Kinder bueno bez pečenja

Kekse umačite u mlijeko i slažite na tacnu. Eurokrem otopite u mikrovalnoj i rasporedite preko keksa. Nastavite umakati kekse u mlijeko i slažite preko eurokrema.
Lifestyle / Hrana | 09. 09. 2023. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bistei ovog vikenda imali slatki zalogaj uz kavu, prijedlog je mnogima dragi kolač koji se jednostavno pripravlja, i brzo nestaje s tanjura

Nataša Pralica ima cijeli niz takvih recepata, a jedan od njih je onaj za kinder bueno kolač bez pečenja, prenosi Zadovoljna.

Ovo je slastica koja je Natašinu obitelj oduševila, a posebno im se, kaže, svidjela krema koja je posebna zahvaljujući sastojcima koji idu u nju.

Kinder bueno kolač - sastojci:

Podloga:

oko 300 grama petit keksa
250 graama tamnog eurokrema

Krema:

500 ml mlijeka
1,5 puding od vanilije
3 žlice šećera
250 gr mascarpone sira
2 vanilin šećera
300 ml vrhnja za šlag
100 gr prženih i mljevenih lješnjaka
mlijeko za umakanje keksa

Ganache:

200 gr čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Prvo započnite s pripremom kreme da se može hladiti. U posudu dodajte puding i šećer, pomiješajte s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko zakuha umiješajte pripremljene sastojke i stavite kuhati sve zajedno.

Nakon što je puding kuhan, ulijte ga u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi. Za to vrijeme na tacnu postavite obruč promjera 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u protvan ako nemate obruč.

Kekse umačite u mlijeko i slažite na tacnu. Eurokrem otopite u mikrovalnoj i rasporedite preko keksa. Nastavite umakati kekse u mlijeko i slažite preko eurokrema. Tako pripremljenu podlogu stavite u hladnjakdok pripremate kremu.

Kada se puding ohladio izradite ga mikserom. Dodajte mascarpone i vanilin šećer te sjedinite. Posebno izradite vrhnje za šlag, ali ga nemojte premutiti, stanite s miksanjem u trenutku kada šlag ne klizi s posude.

Šlag dodajte u puding i lagano i kratko miješajte špatulom. Dodajte lješnjake i nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine. Kremu rasporedite preko keksa u obruču. Kolač stavite u hladnjak dok pripremate ganache.

Za ganache vrhnje za šlag grijte na srednjoj temperaturi do vrenja. Prelijte preko nasjeckane čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim ju prohladite i prelijte po kolaču.

Kolač ostavite u hladnjaku (najbolje preko noći) da keksi omekšaju, a ostali sastojci se stegnu.

Kopirati
Drag cursor here to close