Popravlja raspoloženje

Jednostavno najjednostavnija čokoladna torta

Čokoladna torta uvijek popravi raspoloženje i može razgaliti svako nepce pravom eksplozijom okusa
Lifestyle / Hrana | 14. 03. 2022. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Čokolada uvijek popravlja raspoloženje, a čokoladna torta sigurno može uljepšati dan. Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a za pripremu je dovoljno desetak minuta. Dobit ćeš mekanu i ukusnu slasticu koju možeš poslužiti odmah nakon pečenja.

Ipak, ukoliko nisi previše nestrpljiva - ako je pustiš da odstoji 12 sati biskvit će se spustiti, a okus torte bit će još bolji. Slobodno dodaj neki svoj omiljeni okus poput vanilije, naranče ili kave kako bi torta bila još bolja.

Sastojci:

200 g čokolade za kuhanje

80 g maslaca

4 jaja prstohvat soli

50 g šećera korica naranče (prema želji)

Priprema: 

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac i čokoladu zajedno zagrij na pari od 2-4 minute, povremeno promiješaj dok se ne otope.

Zdjela s vodom ne smije biti vrela i ne smije doticati zdjelu s čokoladom kako se čokolada ne bi skuhala. Lim za pečenje promjera 18 cm namaži maslacem i stavi sa strane.

Kada se čokolada rastopi dodaj šećer. Zatim umiješaj jedan po jedan žumanjak. (I koricu naranču prema želji.) Umuti bjelanjke s prstohvatom soli.

Nježno umiješaj bjelanjke u čokoladu, počni s jednom trećinom bjelanjaka pa lagano dodaj ostatak. Smjesu stavi u lim koji si prethodno namastila maslacem.

Peci 25-30 minuta. Nakon pečenja možeš ga poslužiti nakon 10-15 minuta i premazati sa šlagom ili sladoledom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close