Zdrava košnica

Hrana je lijek

Pet bosanskohercegovačkih blogerica zdrave hrane imale su priliku dodatno se educirati o zdravim receptima i prirodnim namirnicama koje su bogate nutrijentima i jačaju imunitet.
Lifestyle / Hrana | 25. 09. 2020. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdrav život počinje od onoga što jedemo, a imunitet je odgovor na izazove bolesti.

Pod ovim motom, jučer je u Sarajevu u ''Zdravoj košnici'', prostoru za kreaciju i edukaciju, u organizaciji Bistroa Zdravo održana radionica pod naslovom ''Hrana je lijek''.

Pet bosanskohercegovačkih blogerica zdrave hrane imale su priliku dodatno se educirati o zdravim receptima i prirodnim namirnicama koje su bogate nutrijentima i jačaju imunitet.

Simpatična Maja Pilav, osnivačica i direktorica Bistroa Zdravo, vodila je radionicu, predstavivši njen pristup zdravom kuhanju.

Foto: PR / Pet bh blogerica zdrave hrane s voditeljicom radionice

Spremala se hrana sa zdravim namirnicama koje daju našem organizmu hranjive tvari koje su nam potrebne za energiju, obnovu tjelesnih stanica, rast i razvoj, te otpornost na bolesti.

Razgovaralo se o namirnicama koje doprinose i djeluju na metaboličko zdravlje.

Bistro Zdravo već nekoliko godina uspješno promovira koncept zdrave hrane u Sarajevu.

To je mjesto na kojem se ljubitelji zdrave hrane i cjelovitih namirnica uz izvrstan jelovnik, druže, kuhaju, uče, razmjenjuju recepte i dolaze po zdrave namirnice.

Jela se pripremaju bez bijelog šećera i brašna, bez rafinirane soli i ulja, bez glutena, bez jaja, bez laktoze.

Svi recepti spremljeni su od svježeg voća i povrća. Sponzori radionice su bili domaći brendovi Greens d.o.o. i distributerka zdrave hrane Mersiha Zorbić.

Greens d.o.o. je nastao 2018. godine u Sarajevu kao odgovor na potrebu suvremenog čovjeka za provjereno zdravom ishranom. Greens proizvodi organsko mikropovrće, začinsko bilje i jestivo cvijeće.

Mersiha Zorbić se bavi distribucijom hercegovačkog, organskog voća i povrća, a više o njenoj ponudi može se saznati na društvenim mrežama pod imenom ''meri.z.t.''

Bistro Zdravo će nastaviti s organizacijom sličnih radionica i za ostale kategorije zainteresiranih i to za sportiste, nutricioniste i online medije, kao i za goste bistroa.

Kopirati
Drag cursor here to close