Jednostavan

Brzinski kolač od jogurta s jagodama na čaše

Priprema je vrlo jednostavna jer je ovo klasičan biskvit s jogurtom za koji vam ne treba ni vaga - dovoljna je plastična čaša od jogurta koja služi kao mjerna posuda.
Lifestyle / Hrana | 19. 06. 2023. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaželjeli ste se brzog voćnog biskvita? Onda ste na pravom mjestu jer u nastavku imate recept za kolač od jogurta s jagodama.

Priprema je vrlo jednostavna jer je ovo klasičan biskvit s jogurtom za koji vam ne treba ni vaga - dovoljna je plastična čaša od jogurta koja služi kao mjerna posuda, piše Zadovoljna.

U pitanju je vrlo izdašan kolač kao stvoren za obiteljska druženja ili nenajavljene goste, a ako vam ipak treba manji kolač samo prepolovite količinu svih sastojaka.

Sastojci za kolač od jogurta s jagodama:

40 dag jagoda
400 ml jogurta
4 velika jaja
1 čaša šećera
1 čaša ulja
4 čaše oštrog brašna
3 male žličica praška za pecivo
malo limunova soka
masnoća i brašno za protvan

Priprema:

Maknite peteljke s jagoda, operite ih, narežite na ploške, pošpricajte s malo limunova soka i promiješajte. Protvan za kolač premažite masnoćom, pospite brašnom i ostavite sa strane.

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte pa prosijte u jednu posudu. U drugu posudu ubacite jaja i šećer, miksajte oko pet minuta sve dok smjesa ne postane svijetložuta i gusta. Pomalo u par navrata ubacujte u smjesu ulje, lagano miksajući na maloj brzini. Nakon toga ubacite sav jogurt i umiješajte ga. Na kraju dodajte prosijano brašno i kratko miksajte na manjoj brzini dok sve ne sjedinite.

Pola pripremljenih jagoda ubacite u smjesu i promiješajte špatulom ili kuhačom. Smjesu zatim ubacite u protvan i špatulom poravnajte, a potom po vrhu poslažite ostatak jagoda. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite oko 40 minuta, sve dok se kolač ne odvoji od rubova i ne poprimi zlatnožutu boju na površini.

Kopirati
Drag cursor here to close