Hrvatski chef savjetuje

Ako kuhate tjesteninu u vodi s uljem radite veliku pogrešku

- Sol je važna za bolji okus, da tjestenina ne bude bljutava, no ulje ga može samo pogoršati
Lifestyle / Hrana | 30. 06. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sol je važna za bolji okus, no ulje ga može samo pogoršati. Uz to, ulje nije topivo u vodi pa je mit da će spriječiti da se tjestenina lijepi - pomoći će kuhanje u velikom loncu punom vode.

Vodi za kuhanje tjestenine nikad se ne dodaje ulje - kuha se isključivo u zavreloj, slanoj vodi, kaže kuhar Davor Škariot iz zagrebačkog restorana Baraca za portal 24sata.

- Sol je važna za bolji okus, da tjestenina ne bude bljutava, no ulje ga može samo pogoršati. Uz to, ulje nije topivo u vodi pa je mit da će spriječiti da se tjestenina lijepi - objasnio  je.

Dodaje da je tjesteninu najbolje povezati s umakom odmah, dok su još vrući. Tjesteninu samo ocijedite, bez ispiranja. Malo vode od kuhanja dobro je sačuvati i dodati umaku jer poboljšava okus i zgušnjava ga zahvaljujući škrobu kojeg sadrži.

- Kvalitetna tjestenina neće se lijepiti kad se skuha. No važno ju je kuhati u što većem loncu, sa što više vode - ističe chef za 24sata.

Dok ju kuhate, ne zaboravite ju promiješati, a ulje se eventualno može dodati ocijeđenoj tjestenini koju čuvate za kasnije. No i tu vam može pomoći voda.

- Tjesteninu drugi dan možete osvježiti tako da ju namočite u vruću vodu i ocijedite - savjetuje Davor.

Kopirati
Drag cursor here to close