Kordić

Ideje u Mostaru: Premještanje Treće osnovne škole, kontejneri pod zemljom, novo radno vrijeme…

Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 06. 2022. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić podnio je inicijativu da se treća osnovna škola, smještena u prostorima Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, premjesti u Sveučilišnu knjižnicu, odnosno u kuću Mujage Komadine na šetnici.

Kordić je iznio prijedlog nakon vijećničkih pitanja rekavši kako se radi o gradskoj imovini te da je u blizinu kompleks gimnazije.

Uz to, tijekom vijećničkih pitanja i inicijativa, Kordić je rekao kako će se morati dorađivati odluka o radnom vremenu jer se ona zlorabi na način da su se na nekim benzinskim crpkama otvorili diskonti.

Govorio je i o tome kako grad nije najsretniji s nekim rješenjima kad su u pitanju rekonstrukcije ulica a vezano za prilagodbu pločnika invalidima. Rekao je i kako se očekuje uskoro da kupalište na Bunici bude otvoreno u skladu s trenutnim mogućnostima te da se radi na ujedinjavanju Komosa i komunalnog.

Naveo je kako se pregovara i s tvrtkama za prikupljanje i otkup pet-ambalaže kao i da se radi na ideji o postavljanju podzemnih kontejnera.

 




Obračun Marić - Ćavar

 

Današnju točku dnevnog reda sjednice mostarskog Gradskog vijeća obilježio je i ''obračun'' vijećnice Naše stranke Boške Ćavar i predsjedatelja Vijeća Salema Marića.

Naime, vijećnica Ćavar požalila se kako vijećnici imaju problema s neodgovaranjem na njihova pitanja pa ju je tijekom govora Marić upozorio da njezin govor nema veze s dnevnim redom te da će joj oduzeti riječ.

Ćavar je poručila kako su građani u Mostaru diskriminirani te je napustila govornicu.

Kopirati
Drag cursor here to close