Cascais

Bljesak u Portugalu: Vozili smo novi Toyota C-HR!

Nakon tri godine vrijeme je za prvo ''peglanje'' i unapređenje modela, jer konkurencija ne spava.
AutoMoto / Testovi | 13. 11. 2019. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što se tiče novog CH-R najviše promjena osjetio je prednji dio automobila gdje se na redizajniranom braniku sad ističu far i žmigavac koji su postali 'jedno' a svjetla za maglu postavljena vertikalno, dok na zadnjem dijelu imamo difuzor te manji spojler odmah iznad stražnjih svjetala. 

Foto: Bljesak.info / Vozili smo novi CH-R u Portugalu 

Nekima previše čudan, nekima strašno cool, Toyotin urbani crossover smjelog koncepta i naziva C-HR zaživio je i na našim ulicama.

Svojim karakteristikama privukao je mlađe, ali i obiteljske ljude koji cijene napredan dizajn, moderne ideje, ali i veoma solidnu ponudu prostora.

Uostalom, prošle godine je na tržištu EU prodano oko 130.000 primjeraka Toyota C-HR, pa je sasvim jasno da je automobil predstavljen prije točno tri godine (tada smo ga vozili na premijeri u Španjolskoj) opravdao očekivanja svojih tvoraca.

Foto: Bljesak.info / Vozili smo novi CH-R u Portugalu 

Nakon tri godine vrijeme je za prvo „peglanje“ i unapređenje modela, jer konkurencija ne spava. Ono što je ugrađeno u novi C-HR uglavnom nosi gen svih u međuvremenu predstavljenih noviteta iz Toyotine game, pa je tako C-HR sada opremljen svime onime što smo prošle godine vidjeli na novoj Corolli ili novom RAV 4, ali ono najvažnije je – novi potentniji pogon, puno više hibridne tehnologije – i još više multimedije!

Dostupne su dvije nove boje karoserije - Supersonic crvena i Hot Lava narančasta koje se pridružuju ostalima. Ove boje su dostupne samo u kombinaciji s crnim krovom.

Foto: Bljesak.info / Vozili smo novi CH-R u Portugalu 
Foto: Bljesak.info / Vozili smo novi CH-R u Portugalu 

Pri tome je linija automobila ostala potpuno ista, uz tek poneki "dotegnuti" detaljčić, pa je auto sada još vizualno atraktivnije.

Atraktivnosti pridonose nova LED svjetla sprijeda i straga, razvučeni u jedistvenu simbiozu, koja po mraku C-HR čini opet prepoznatljivim u moru drugih automobila.

Foto: Bljesak.info / Vozili smo novi CH-R u Portugalu 

Toyota ide dalje u razvoju svojih naprednih hibridnih pogona. Kombinacija benzinca i elektromotora pokazuje se dobitnom kombinacijom.

Ako vam je možda do sada C-HR bio nejak, sada ga možete dobiti u gotovo sportski nastrojenim hibridnim paketima pogona – 2,0 litarski Hybrid Dynamic Force sa 184 KS ''prešišat'' će većinu automobila na cesti, dok manji 1,8 litarski hibridni pogon sa 122 KS i dalje ostaje izbor za vozače koji prije svega cijene umjerenost i udobnost.

Foto: Bljesak.info / Vozili smo novi CH-R u Portugalu 

Kad smo već kod udobnosti, ovjes je nanovo dorađen i podešen, pa kupci C-HR modela, uz smanjenu razinu buke i vibracija, sada imaju još više razloga da s njim pođu na dulja putovanja.

A na duljim putovanjima, kao i po gradu, dobro će doći redefiniran multimedijalni sustav, koji jeo tvoren i za Android Auto i Apple CarPlay, a novost je mogućnost nadogradnje karata ''over the air'', pa će vozač u svakom trenutku moći računati na najnovije zemljovide cesta u Europi.

Foto: Bljesak.info / Vozili smo novi CH-R u Portugalu 

Za sada smo se uvjerili kako je C-HR pogođen koncept, te kako je u ovom trenutku Toyota uvjerena da je ovaj model i dalje toliko dobar da ga je bilo potrebno tek samo malo dodatno uštimati i prilagoditi ukusu modernog vozača – portugalska prezentacija potvrdila je kako će još pokoji novi C-HR sigurno uskoro biti viđen i na našim cestama.

Novi C-HR biti bit će ubrzo predstavljen na BiH tržištu, uz početnu cijenu od 43,600 KM za benzinski agregat, te 47,100 KM za Hybrid 1,8.

Foto: Bljesak.info / Vozili smo novi CH-R u Portugalu 
Kopirati
Drag cursor here to close