Riječ kao lijek

Psihijatrijska subota u Mostaru: Komunikacija između liječnika i pacijenta je važna

''Mostarska psihijatrijska subota'' organizira se petnaestu godinu za redom i do sada je obrađivala aktualne psihijatrijske teme, koje se isprepliću s drugim granama medicine.
Sci-Tech / Znanost | 09. 06. 2018. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Komunikacija u medicini - riječ kao lijek'', tema je 15. Mostarske psihijatrijske subote, koja se u subotu održava u hotelu Mostar u Mostaru.

''Ovo je izuzetan skup u našoj zemlji u kojem sudjeluju stručnjaci iz regije, i svake godine tema je posvećena interesantnoj aktualnoj temi, a ove godine je to komunikacija u medicini. Komunikacija je izuzetno važna i doprinosi dobrom liječenju'', rekla je za Bljesak.info prof.dr.sc. Marija Burgić Radmanović, iz Banja Luke, predsjednica Udruženja psihijatara u BiH.

Foto: Bljesak.info / 15. Mostarska psihijatrijska subota (Marija Burgić Radmanović)

Inače, ''Mostarska sihijatrijska subota'' organizira se petnaestu godinu za redom i do sada je obrađivala aktualne psihijatrijske teme, koje se isprepliću s drugim granama medicine.

''Ponosan sam da je ovo  15. subota, na kojoj se govori o značenju i važnosti komunikacije u psihijatriji i medicini. Komunikacija kao metoda je važna uz znanje koje se podrazumjeva, empatiju, razumijevanje i povjerenjje u liječnika. Verbalna, neverbalna i paraverbalna komunikacija je važna u medicini, a poglavito u psihijatriji gdje su naši bolesnici preosjetljivi'', rekao je za Bljesak.info prof.dr.sc. Dragan Babić, neuropsihijatar i predsjednik organizacijskog odbora ovogodišnjeg simpozija.

Dodao je da je kroz dosadašnje ''Mostarske psihijatrijske subote'' prošlo  preko 200 predavača i više od 2.000 slušatelja, te da je ovaj simpozij postao ''lučonoša mostarske psihijatrije pa i medicine''.

Foto: Bljesak.info / 15. Mostarska psihijatrijska subota (Dragan Babić)

''Propagirajući učenje doprinosimo da se podigne razina znanja, te da se na bolji način pomogne našim pacijentima i bolesnicima'', zaključio je Babić.

Inače, ovaj simpozij organizirala je Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa udrugom psihijatara BiH i Liječničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije.

Predavači na simpoziju su prof.dr.sc. Dragan Babić, doc.dr.sc. Elvir Bećirović, prof.dr.sc. Marijana Braš, prof.dr.sc. Marija Burgić Radmanović, doc.dr.sc. Alma Džubur Kulenović, prof.dr.sc. Veljko Đorđević, doc.dr.sc. Trpimir Glavina, prof.dr.sc. Miro Jakovljević, prof.dr.sc. Vlado Jukić, prof.dr.sc. Miro Klarić, prof.dr.sc. Milan Stojaković, v.as.dr.sc. Gorana Sulejmanpašić, v.as.mr.sc. Josip Šimić.

Kopirati
Drag cursor here to close