Hrvatska

Popis stanovništva 2021. prvi put u digitalnom obliku

''Andrej Plenković najavio je i skorašnje usvajanje prijedloga zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj”, priopćila je Hrvatska vlada.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 01. 2020. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Bljesak.info / Nema više papira i olovke na popisu stanovništva

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima glavnu direktoricu Eurostata Marianu Mihaylovu Kotzevu prilikom čega je najavljeno kako će se sljedeći popis stanovništva prvi put raditi u digitalnoj formi, javlja Anadolija.

Plenković je upoznao glavnu direktoricu Eurostata Kotzevu s prioritetima hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije, a razgovarali su i o pridruživanju Hrvatske Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II) i Bankovnoj uniji.

Plenković je podsjetio da je Hrvatska uputila pismo namjere o ulasku u ERM II, te dodao da je Hrvatska posvećena provođenju niza reformi u brojnim područjima važnim za ulazak u ERM II, priopćeno je i Hrvatske vlade.

''U kontekstu nadolazećeg popisa stanovništva u 2021. godini, koji će se prvi put u Hrvatskoj odviti u digitalnom obliku, predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je i skorašnje usvajanje prijedloga zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj”, priopćila je Hrvatska vlada.

Navedeno je kako je bilo riječi i o sastanku čelnika nacionalnih statističkih ureda Europskog statističkog sustava i Eurostata koji će se u okviru hrvatskog predsjedanja održati u ožujku u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close