Rasprodaja

Kriptovaluta nazvana poput novog soja koronavirusa bilježi strelovit rast

Ponekad bizaran svijet kriptovaluta pokazuje nam koliko je daleko otišla ljubav ulagača prema mogućnosti lake zarade
Sci-Tech / Internet | 29. 11. 2021. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Proteklih dana u svijetu je među ulagačima u dionice i kriptovalute zavladala nesigurnost. Ona je izazvana, među ostalim, pojavom novog soja koronavirusa, o kojem se još uvijek ne zna dovoljno, pa su se nesigurnost i neizvjesnost pretočili u rasprodaju – bitcoin i druge vodeće kriptovalute u tjednu Crnog petka prešle su u crveno.

Novi soj i istoimena kriptovaluta

No, u svemu se dogodio i jedan prilično bizaran slučaj. Nedugo nakon pojave i potvrde novog soja, Svjetska zdravstvena organizacija nadjenula mu je ime omicron. Ovaj je naziv preuzet iz grčkog alfabeta, kao i za ostale poznate sojeve do sada, i tu ništa ne bi bilo čudno da na tržištu ne postoji kriptovaluta istog imena, piše bug.hr.

U danima kada bitcoinu, ethereumu i ostalima pada vrijednost, minorna kriptovaluta omicron doživjela je porast vrijednosti – od preko 500%. Riječ je o digitalnom altcoinu lansiranome tek prije nekoliko tjedana, kojim se sada trguje po cijeni od oko 400 dolara za coin. Podržava ga tek jedna decentralizirana mjenjačnica u svijetu (SushiSwap).

Interes za ovom kriptovalutom u kratkom je vremenu generirao nešto preko 300.000 dolara prometa, no kako je riječ o zaista marginalnom projektu, teško da su se time obogatili mnogi. Vodeće svjetske kriptoburze čak nemaju niti dovoljno podataka o ovoj kriptovaluti da bi izračunale njezinu tržišnu kapitalizaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close