Prilika

I bitcoin na "popustu" za Crni petak

Crni petak je crn za vlasnike bitcoina koji su se nadali novim rekordima, no za one koji bi ga htjeli kupiti po nešto nižoj cijeni dobre su vijesti: festival kupovine donio je rasprodaju i na tržište kriptovaluta
Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2021. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je Crni petak, tradicionalni američki, pa kasnije i svjetski "festival kupovine" u kojem se na popustu mogu naći razni proizvodi. Ove godine popust je zahvatio i dobar dio tržišta kriptovaluta, počevši s onom vodećom, bitcoinom.

Tijekom dana vrijednost bitcoina potonula je u minus za više od 6%, spustivši se na razine od oko 54.000 američkih dolara, na kojima se ovom kriptovalutom nije trgovalo od početka lipnja, piše bug.hr.

Slične padove doživjeli su i ether, ADA, dogecoin i većina vodećih kriptovaluta, pa ih se, prigodno, može kupiti s "popustom". Slična s priča dogodila i lani, kada je bitcoin oko Crnog petka izgubio na vrijednosti oko 9%, spustivši se s danas nezamislivo niskih 18.700 na 17.100 dolara.

Ako govorimo o uzrocima ovog pada na kriptotržištu, teško je izdvojiti neki izolirani događaj koji je potaknuo rasprodaju. Spominju se zabrinutosti ulagača zbog pojave još jedno opasnog soja koronavirusa, pad vrijednosti dolara, i posljedični bijeg ulagača u sigurnije oblike imovine poput obveznica.

Kopirati
Drag cursor here to close