Nizozemska

Par uhićen u avionu jer je pobjegao iz nizozemskog "hotela za covid"

"Policija je večeras uhitila par koji je pobjegao iz hotela u kojem je bio u karanteni", izjavio je u nedjelju navečer glasnogovornik Stan Verberkt.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 11. 2021. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemska policija uhitila je u zračnoj luci Amsterdam-Schiphol muškarca i ženu koji su pobjegli iz "karantene" uspostavljene za putnike pristigle iz Južne Afrike koji su bili pozitivni na testu za covid-19 nakon otkrića nove varijante omikron, prenosi Hina.

"Policija je večeras uhitila par koji je pobjegao iz hotela u kojem je bio u karanteni", izjavio je u nedjelju navečer glasnogovornik Stan Verberkt.

"Par je uhićen u zrakoplovu koji se spremao poletjeti za Španjolsku", dodao je.

Tridesetgodišnji Španjolac i dvadesetosmogodišnja Portugalka predani su sanitarnim vlastima, objavila je žandarmerija. Incident se dogodio pošto su nizozemske vlasti objavile da je 13 putnika od njih 61 koji su bili pozitivni na testu za covid po dolasku u petak u Amsterdam, zaraženo novom varijantom omikronom.

Protiv para će bit podignuta prijava zbog kršenja zakona o javnoj sigurnosti. Šar je ponovno stavljen u izolaciju, kazala je glasnogovornica nizozemskog zdravstva, Stefanie van Waardenburg, ali sada su smješteni u drugi hotel.

Putnici pozitivni na covid gotovo svi su istom hotelu, a tek je nekoliko njih dobilo dozvolu da bude u vlastitom domu. I putnici koji su bili negativni na testu dobili su naređenje da budu u izolaciji.

"Nadziremo da li oni poštuju te propise", rekao je ministar zdravstva Hugo de Jonge.

Policija i pripadnici sigurnosti nadziru hotel u kojem je uspostavljena karantena, rekao je glasnogovornik gradonačelnika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close