Kirurška radionica Surgical Workshop

Eminentni svjetski ginekolozi stigli u Mostar

Vrhunski liječnici predavači prof. Michael Stark, prof. Sven Backer i prof. Avionam Tzabari predstavit će mostarskim liječnicima tehnike te ih usporediti s operacijama koje se izvode u Mostaru.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 09. 2022. u 13:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kirurška radionica Surgical Workshop održava se danas i sutra na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Naime, radionica okuplja eminentne liječnike-ginekologe iz Izraela, Njemačke i Hrvatske, a koji su članovi i Nove europske kirurške Akademije (NESA) te šefovi klinika.

Sudionici radionice imat će priliku za poboljšanje tehnike i operacijskih vještina prateći uživo, putem live streaminga, operacijske zahvate koje će izvoditi predavači, odnosno liječnici - ginekolozi.

Inovativne metode

Bit će prikazano nekoliko metoda operacija endoskopije, histerektomije i carskog reza, koje se već izvode u više od stotinu zemalja, istaknuto je na otvaranju radionice.

Vrhunski liječnici predavači prof. Michael Stark, prof. Sven Backer i prof. Avionam Tzabari predstavit će mostarskim liječnicima spomenute tehnike te ih usporediti s operacijama koje se izvode u Mostaru.

Prof. Michael Stark izjavio je kako bi kirurgija trebala biti standardizirana jer se mnoge operacije danas rade sukladno lokalnoj tradiciji.

"Moje kolege i ja ćemo pokazati novije metode, operacije bez puno komplikacija i što manje invazivne kao što su endoskopija, histerektomija i carski rez, a za koje se nadam da će uvesti više zemalja", rekao je doktor Stark.

Foto: Bljesak.info / Kirurška radionica Surgical Workshop u Mostaru

Predsjednica Udruge za perinatalnu medicinu BiH dr. Vajdana Tomić istaknula je kako je današnji događaj uvod i proba za kongres perinatalne medicine s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati u lipnju iduće godine u Mostaru.

Hitni zahvat 

Ukazala je na iznimnu važnost metode carskoga reza, istaknuvši kako u medicini nema hitnijeg zahvata jer od postavljanja indikacije do porođaja djeteta minute odlučuju o životu ili smrti majke i djeteta.

Ministar zdravstva rada i socijalne skrbi u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Tomislav Pejić je izrazio uvjerenje kako će inovativne metode koje će biti predstavljene na radionici biti od velike pomoći domaćim liječnicima.

Foto: Bljesak.info / Kirurška radionica Surgical Workshop u Mostaru

"Čast mi je da eminentna imena iz kirurgije sudjeluju na ovoj konferenciji te da će svoja znanja i iskustva prenijeti na mlade liječnike SKB-a, ali i sve ostale iz regije", rekao je ministar Pejić.

Svečanosti otvaranja nazočio je i veleposlanik Izraela za BiH Noah Gal Gendler, koji je prenio potporu njegove zemlje te je izrazio uvjerenje da će sudionici radionice imati priliku napredovati u svom poslu poboljšanjem svojih tehnika i operacijskih vještina.

Foto: Bljesak.info / Veleposlanik Izraela za BiH Noah Gal Gendler
Foto: Bljesak.info / Kirurška radionica Surgical Workshop u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close