Trauma

Novorođenče palo na pod tijekom poroda, bolnica: Nenamjerni neželjeni događaj

"Neželjeni događaj je prijavljen od strane nadležnog liječnika, a u skladu s pravilom o prijavi svih neželjenih događaja pokrenut je postupak", kažu iz bolnice.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2022. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Univerzitetskoj bolnici u Foči je pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se dogodio u toj ustanovi, kada je novorođenče prilikom poroda palo na pod, potvrdili su za Nezavisne.

Oni ističu da zbog istrage ne mogu iznositi više podataka o stanju bebe, ali da stoje na raspolaganju kao ustanova svim nadležnim organima koji istražuju ovaj događaj.

"Izražavamo žaljenje zbog nenamjernog neželjenog događaja koji se događaja u našoj Ustanovi. Poduzete su sve mjere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koji se odnose na liječničke preglede, dijagnostiku i zdravstveno stanje novorođenčeta tijekom boravka na Odjelu ginekologije i akušerstva je bilo stabilno. Nakon provedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih liječnika, pedijatara i ginekologa, da se beba transportira u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi nastavka liječenja. Neželjeni događaj je prijavljen od strane nadležnog liječnika, a u skladu s pravilom o prijavi svih neželjenih događaja pokrenut je postupak", kažu oni.

Kopirati
Drag cursor here to close