KB Zenica

Liječnička pobuna: 12 ginekologa napušta bolnicu

Riječ je o 12 liječnika koji su na ruke direktora bolnice Rasima Skomorca i Sindikata ljekara i doktora stomatologije ZDK jučer uputili obavijest.
Gospodarstvo / Posao | 03. 11. 2021. u 13:35 Bljesak.info/Avaz.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liječnici Odjela ginekologije i porodiljstva Kantonalne bolnice Zenica najavili su otkaze, ukoliko Nihad Ribić ostane načelnik ovog odjela, doznaje portal "Avaz".

Riječ je o 12 liječnika koji su na ruke direktora bolnice Rasima Skomorca i Sindikata ljekara i doktora stomatologije ZDK jučer uputili obavijest.

- Obzirom na već ranije iskazano nezadvoljstvo u radu trenutnog načelnika dr.mr.sci. Nihada Ribića, a kako nismo dobili adekvatan odgovor i reakcije direkcije, ovim putem vas obavještavamo da su sljedeće kolege odlučile otkazati ugovor o radu potpisan sa JU KB Zenica ukoliko prim.dr.sci. Nihad Ribić ostane na mjestu načelnika - navedeno je u obavještenju.

Foto: Avaz.ba / Pobunjeni ginekolozi u Zenici

Doktori koji su ponudili otkaz su prim.dr. Mirsad Ajanović, prim. dr. Abdulah Granić, prim.dr. Bojan Gvozdenović, prim. dr. Malik Šestić, prim. dr. Jamal Bader, prim. dr. Zaid Alnajres, mr.sci.dr.med. Berdana Muračević Begović, mr.sci.dr.med. Jasmin Hodžić, dr. Tarik Zulović, dr. Rasim Iriškić, dr. Hana Štimjanin i dr.sci. Emina Ejubović.

Ranije su, početkom veljače ove godine, liječnici specijalisti Odjela ginekologija i porodiljstva potpisali peticiju protiv imenovanja prim. dr. Nihada Ribića za načelnika ovog odjela. U peticiji koju je potpisalo 11 ljekara tvrde da je dr. Ribić neprimjereno upravljao Odjelom u proteklom mandatu.

Kontaktirali smo danas i direktora bolnice, Rasima Skomorca.

- Nemam nikakav komentar. U tijeku su dogovori i pregovori, vozim, nemam komentar- kazao je Skomorac za portal "Avaz".

Kopirati
Drag cursor here to close