Nasilje nad ženama

Hercegovina će dobiti još jednu sigurnu kuću

Glavni razlog Milenine teške priče bio je alkohol. Priznaje da je to kasno shvatila. Svima poručuje da ne trpe nasilje kog je u Hercegovini sve više.
Lifestyle / Obitelj | 15. 01. 2018. u 08:47

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za 13 godina braka Milena je rodila petoro djece. Sa rođenjem drugog od supruga je dobila prvi šamar, a onda i batine.

Nasilje je trajalo godinama, bježala je kod roditelja i završavala u bolnici, ali se vraćala mužu. Da ga zauvijek napusti i razvede se presudilo je rođenje petog djeteta.

"Dolazimo iz bolnice treći dan, a četvrti dan dobijem batine, ne što dobijem ja batine nego što dobije i moje peto dijete i zbog udarca u glavu 23 dana bilo je u bolnici u Podgorici. E to je bilo presudno kada sam ja presjekla to i shvatila. Shvatila sam da više nema povratka da više ne mogu nasjedati na obećanja bit će bolje jer nije bilo bolje'', rekla je Milena Cvjetković Ambulija, žrtva nasilja u obitelji.

Glavni razlog Milenine teške priče bio je alkohol. Priznaje da je to kasno shvatila. Svima poručuje da ne trpe nasilje kog je u Hercegovini sve više. Baš zato će se u Trebinju ove godine napraviti i prva sigurna kuća.

"Ta sigurna kuća sigurno će na žalost raditi punom parom iz razloga što mi još uvijek živimo u jednoj patrijahalnoj sredini gdje se smatra normalnim da se pretrpi'', rekla je Ljiljana Čičković iz Ženskog centra Trebinje.

Da je broj slučajeva nasilja u obitelji sve veći pokazuje i podaci u policiji. Samo za prvih pet dana ove godine evidentirana su dva takva kaznena djela. Pravila nema – muževi tuku žene, a djeca roditelje, javlja ATV.

"Pretežno gdje su žrtve muškarci događa nam se nasilje u obitelji upućeno od strane djece prema roditeljima. Kada su u pitanju supružnici u 90 posto slučajeva su žrtve žene'', rekao je načelnik Odjeljenja za opći kriminalitet PU Trebinje Đorđe Avdalović.

Na području Hercegovine u prošloj godini je bilo 26 slučajeva nasilja u obitelji. Prema podacima najviše slučajeva je prijavljeno u Trebinju i Bileći.

Kopirati
Drag cursor here to close