Jako dobro

Za vikend napravite pileći paprikaš

Poznato i tako ukusno jelo idealno je za raskošan ručak vikendom. Ne traži previše pripreme, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke. Savršeno!
Lifestyle / Hrana | 08. 07. 2022. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastojci koje možeš pronaći na svakoj tržnici ili u trgovini, jednostavna priprema, a na kraju i neodoljivo meko meso u finom, gustom povrtnom umaku. Može li bolje?

Pileći paprikaš idealan je za bogat i zdrav ručak usred tjedna, no svakako će biti odličan odabir i za obiteljski ručak nedjeljom. 

Najbolje se slaže uz njoke, palentu ili rižu. Preostaje vam još samo dodati omiljenu sezonsku salatu i slasno uživanje može početi!

Sastojci:

500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa...)

2 glavice luka

3 mrkve

1 manji korijen celera

2 žlice pelata

2 žličice mljevene crvene paprike

 3 žlice kiselog vrhnja

Temeljac

Peršin

Ulje

Sol,

papar

Priprema:

Piletinu najprije začinite soli i paprom. Na tavi zagrijte ulje pa na svih strana zapecite meso. Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk.

Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer. Još kratko pirjajte pa dodajte temeljca toliko da prekrije povrće. Začinite crvenom paprikom, soli i paprom, a zatim dodajte i pelate. Dobro pomiješajte pa dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena.

U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat umak. Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem.

Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem. Dobro promiješajte, vratite meso, pospite svježim peršinom i poslužite toplo. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close