Inspiriran talijanskom kuhinjom

Za savršeni ručak treba vam tek piletina i umak od bosiljka

Umjesto bataka možete koristiti zabatke – ili pileća prsa, a osim pesta, na meso možete složiti i ploške mozzarelle i rajčice.
Lifestyle / Hrana | 05. 10. 2023. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pesto je popularni talijanski umak koji je toliko ukusan da ga obožava cijeli svijet, a osim s tjesteninom ukusan je i s mesom, osobito ako koristite domaći. Za pripremu vam ne treba puno sastojaka niti vremena.

Umjesto bataka možete koristiti zabatke – ili pileća prsa, a osim pesta, na meso možete složiti i ploške mozzarelle i rajčice. Piletina je pečena kada je meso u središtu postigne temperaturu od 74 stupnjeva, što možete provjeriti kuhinjskim termometrom. Pečeno meso poslužite uz rižu ili krumpir i omiljenu salatu, piše Punkufer.

Sastojci za piletinu s pestom:

6 pilećih bataka
8 češnjeva češnjaka
maslinovo ulje
oko 6 žlica pesta
sol, papar

Priprema:

Operite i osušite pileće batake pa ih zarežite nožem nekoliko puta na mesnatim dijelovima. Češnjak protisnite pa umiješate u pesto te posolite i popaprite prema želji. Premažite piletinu i marinirajte 4 sata ili preko noći u hladnjaku.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija i postavite rešetku na najvišu razinu u pećnici.

Mariniranu piletinu složite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje tako da između bataka bude dovoljan razmak pa svaki batak prelijte s malo ulja.

Stavite lim za pečenje na žičanu rešetku na najvišu razinu i pecite piletinu 30 minuta, zatim okrenite batke i prelijte ih s malo ulja pa pecite još 30 do 35 minuta

Kopirati
Drag cursor here to close