Slatko zadovoljstvo

Toblerone vraća stari izgled: Cijena bi mogla rasti i 200 posto

Kompanija Mondelez tako je odlučila vratiti stari oblik i dodati čokoladi 3 posto težine, no cijena bi mogla biti i 200 posto veća, javlja Guardian.
Lifestyle / Hrana | 24. 07. 2018. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toblerone se vraća na svoj tradicionalni oblik nakon što je odluka da se poveća razmak između trokutića i podigne cijena izazvala bijes obožavatelja te poslastice. Čokoladica je 2016. godine s početnih 170 grama smanjena na 150 grama, a promjena je opravdana kao pokušaj da njena cijena ostane ista.

Kupcima se promjena oblika nije svidjela te su novu čokoladicu uspoređivali sa stalkom za bicikle.

Kompanija Mondelez tako je odlučila vratiti stari oblik i dodati čokoladi 3 posto težine, no cijena bi mogla biti i 200 posto veća, javlja Guardian.

Jedan je izvor rekao da je preporučena cijena nove čokoladice 3,09 funti (oko 6 KM), no supermarketi bi je na akcijama mogli prodavati za dvije ili dvije i pol funte. Kako kaže, to je udar na potrošače.

U vrijeme promjene oblika čokoladice 2016., predsjednik sjevernoeuropskog dijela Mondeleza Glenn Caton rekao je da su veći razmaci samo kratkoročno rješenje zbog toga što je stari oblik postao prepoznatljiv, piše Index.hr.

"Mi redovito razmatramo svoju ponudu kako bismo bili sigurni da nudimo najkvalitetniju švicarsku čokoladu u formatima koje naši kupci vole. Toblerone od 150 grama više se ne proizvodi te njegova dostupnost sad ovisi samo o zalihama koje trgovine imaju. Čokoladice od 100 i 360 grama i dalje će biti dostupne", rekao je glasnogovornik Mondeleza.

Kopirati
Drag cursor here to close