Za malo novca fantastičan okus

Rolice od blitve punjene krumpirom su idealan ljetni ručak

Blitvu operite, odstranite peteljke i debele dijelove, pazeći da listovi ostanu u jednom komadu. Listove u serijama blanširajte po 2 minute u kipućoj slanoj vodi, isperite hladnom vodom i ocijedite.
Lifestyle / Hrana | 15. 07. 2022. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rolice od blitve punjene krumpirom njemački su specijalitet, a umak od rajčice i sira im daje talijanski štih.

Naginjete li više na mediteransku stranu, u smjesu dodajte i začinsko bilje poput majčine dušice ili origana, a izvrsno će se slagati i kopar. Najbolje je od svega što na sastojke za ovakav ručak nećete potrošiti previše novca, a okus je fantastičan, prenosi Punkufer.

Sastojci za rolice od blitve:

750 g voštanog krumpira
500 g blitve
1 luk
2 žlice ulja
1 režanj češnjaka
400 g pelata rajčice
30 g maslaca
100 ml mlijeka
1 jaje
100 g sira
sol, papar
muškatni oraščić

Priprema:

Krumpir operite i kuhajte poklopljenog u posoljenoj vodi na srednje jakoj vatri oko 25 minuta. U međuvremenu zakuhajte dosta vode u velikom loncu i dodajte sol. Blitvu operite, odstranite peteljke i debele dijelove, pazeći da listovi ostanu u jednom komadu. Listove u serijama blanširajte po 2 minute u kipućoj slanoj vodi, isperite hladnom vodom i ocijedite.

Procijedite krumpire i ostavite ih da se ohlade. Ogulite i narežite luk. U manjem loncu zagrijte ulje i na njemu popržite luk. Ogulite i protisnite češnjak pa dodajte luku, zajedno s rajčicama. Neka umak nepoklopljeno kuha oko 5 minuta na srednjoj vatri pa začinite solju i paprom.

Krumpir ogulite, naribajte ili protisnite kroz sito za pire. Umiješajte maslac, mlijeko i jaje te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Zagrijte pećnicu na 180°C. Naribajte sir.

Na prednju polovicu svakog lista blitve stavite 2-3 žlice krumpirove smjese i zarolajte s prednje strane. Nastavite dok ne potrošite sve listove i nadjev. U ravnu vatrostalnu posudu ulijte umak od rajčice, stavite rolice, pospite naribanim sirom i pecite oko 20 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close