Oznojili ste se?

Recept za limunadu koja "spašava" nakon vježbanja

Tijekom znojenja osobito gubimo natrij, pa ga definitivno treba nadoknaditi. Ne čudi stoga što je sol važan dio izotoničnih napitaka koje sportaši redovito piju.
Lifestyle / Hrana | 23. 07. 2020. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom velikih vrućina i prilikom obavljanja snažnih tjelesnih aktivnosti pojačano se znojimo. U tom procesu tijelo gubi prijeko potrebnu vodu, ugljikohidrate i elektrolite. Da biste se oporavili, nije dovoljno samo popiti nešto vode. Treba nadoknaditi i elektrolite, piše zadovoljna.hr.

Elektroliti su zapravo grupa minerala – kalcij, natrij, kalij, magnezij, klorid, fosfat i bikarbonat – koji su važni u reguliranju tjelesnih tekućina, radu mišića i održavanju rada živčanog sustava. Zapravo, važni su za rad svih stanica u organizmu.

Tijekom znojenja osobito gubimo natrij, pa ga definitivno treba nadoknaditi. Ne čudi stoga što je sol važan dio izotoničnih napitaka koje sportaši redovito piju. Odličan način da nadoknadite elektrolite predstavlja i ispijanje kokosove vode, koja je također njima bogata.

Fin izotonični napitak možete napraviti i u vlastitom domu. Evo što vam je sve potrebno...

Sastojci za limunadu s jagodama:
½ litre kokosove vode
100 grama svježih ili smrznutih jagoda
60 ml svježe iscijeđenog soka od limuna
2 žlice meda
¼ čajne žličice soli

Priprema:

1. Ulijte sve sastojke u blender i pulsirajte oko 30 sekundi, odnosno dok se jagode ne pretvore u pire i sljube s ostalim sastojcima.

2. Poslužite odmah.

Kopirati
Drag cursor here to close