Kuke

Recept za egzotično jelo s divljim šparogama

Jednostavno i ukusno jelo od šparoga, začas spremljeno
Lifestyle / Hrana | 12. 04. 2018. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Arhiva/ Bljesak.info

Kad se zbroji to što traje sezona šparoga s činjenicom da svima manjka vremena pa preko tjedna imamo malo vremena za bavljenje zahtjevnijim receptima, rezultat je - jednostavno i ukusno jelo od šparoga, začas spremljeno.

Potrebno je:
- snop divljih šparoga (kuka)

- 1 kapula (ili dvije, ako imate puno šparoga. Mjera bi mogla biti - jedna osrednje velika kapula za jedan debeli snop šparoga) - 1 češnja češnjaka
- 5-8 jaja, opet ovisno o količini šparoga - maslinovo ulje
- sol, crni papar - kurkuma
- tvrdi sir

Priprema:

Na srednje ugrijano maslinovo ulje stavite isjeckanu kapulu. Kad omekša i "zastakli" se, dodajte na ploške izrezani češnjak, a nakon jedne minute i šparoge, prethodno oprane i izlomljene na komadiće dužine dva-tri centimetra.

Najbolje je šparogu lomiti od vrha naniže; tamo gdje to više ne bude išlo glatko, gdje stabljika pruži žilav otpor - odustanite i taj dio nemojte koristiti.

Posolite, popaprite i dodajte malo kurkume. Kurkuma je vrlo zdrav začin koji jelu neće izmijeniti ukus, samo će mu dodati na boji, no najvažnije je što se u kombinaciji s crnim paprom znatno povećava apsorpcija hranjivih sastojaka kurkume. Kad nakon nekoliko minuta (ne više od pet!) šparoge omekšaju, dodajte prethodno razmućena jaja, piše Slobodna Dalmacija.

Čim su jaja pečena jelo skinete "s vatre" i pospite ga naribanim tvrdim sirom, pričekajte nekoliko minuta i poslužite.

Kopirati
Drag cursor here to close