Probajte

Punjene roge po ovom receptu ćete zavoljeti pri prvom zalogaju

Volite li ljuto, dodajte i sjeckane ljute papričice ili chilli pahuljice.
Lifestyle / Hrana | 01. 08. 2022. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosade li vam klasične punjene paprike, isprobati možete i roge punjene mesom ili pak smjesom od naribanog krumpira i luka s omiljenim začinima.

Volite li ljuto, dodajte i sjeckane ljute papričice ili chilli pahuljice. Dio mjesne smjese možete zamijeniti i svježim kobasicama, pečenicama koje oslobodite od ovitka i unutrašnjost pomiješajte s mesnom smjesom. Poslužite uz pire od krumpira ili šalšu, odnosno sataraš, a tko želi može dodati i žlicu vrhnja, piše Punkufer.

Sastojci za roge punjene mesom:

6 paprika (roga)
1 glavica luka
1 dl vode
400 g mljevenog mesa
250 g sira (gauda, trapist)
1 žličica mljevene paprike
1 prstohvat muškatnog oraščića
1 žličica češnjaka u granulama

Priprema:

Luk što sitnije nasjeckajte, stavite u tavu na zagrijano ulje pa posolite i pržite dok ne postane staklast. U tavu zatim dodajte 400 g mljevenog mesa, dodajte začine i pržite oko 15 minuta pa ostavite da se hladi dok čistite paprike.

Paprike uzdužno razrežite pa im sastružite sjemenke. Posudu za pečenje nauljite. Paprike izvana i iznutra posolite pa ih napunite smjesom. Složite ih u lim za pečenje pa pecite oko 20 minuta na 250 stupnjeva Celzija. Izvadite ih iz pećnice pa ulijte oko 1 dl vode u posudu, paprike pospite ribanim sirom i pecite na 220 stupnjeva Celzija oko 20 minuta.

Poslužite s omiljenom salatom i prema želji pireom od krumpira i šalšom.

Kopirati
Drag cursor here to close