„Lakše skuhat' nego smislit'.“

Predstavljena nova Coolinarika – online platforma koja ispunjava sve kulinarske potrebe svojih korisnika

Nova Coolinarika.com je progresivna web-aplikacija odnosno web-stranica prilagođena i za mobilne uređaje a ova nova verzija nastavlja da inovira te donosi brojne nove funkcionalnosti s kojima je potpuno prilagođena potrebama svojih korisnika.
Lifestyle / Hrana | 16. 03. 2021. u 08:50 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Coolinarika.com, najveća regionalna kulinarska web-platforma s više od 200.000 recepata jedna od stranica s najvećim brojem recepata na svijetu, nakon 18 godina postojanja i deset godina od posljednje izmjene doživjela je velike konceptualne promjene s kojima je potpuno prilagođena potrebama svojih korisnika.

Predstavljanje nove stranice Coolinarika.com održano je na online događanju 15. ožujka 2021. u 13:00 sati i moglo se pratiti na stranicama Coolinarike putem streaming linka. Predstavili su je Marinka Akrap, direktorica Korporativnog marketinga i komunikacija Podravke, Vanja Bertalan, CEO agencije Human koja je radila na projektu, i Domagoj Sever, food i travel bloger, uz stand-up komičara Ivana Šarića u ulozi voditelja moderatora.

PR  / Predstavljena nova Coolinarika – online platforma koja ispunjava sve kulinarske potrebe svojih korisnika

Nova Coolinarika razumije svoje korisnike i nudi personalizirani pristup s trenutačnim kulinarskim rješenjima

Nova Coolinarika jednostavnija je za korištenje, omogućava brzo snalaženje i lak dolazak do upravo onog recepta koji vam treba. Ona je progresivna web-aplikacija (PWA) odnosno web-stranica prilagođena za mobilne uređaje kao prirodan odgovor na potrebe korisnika pametnih telefona. Pristupiti joj se može i kao mobilnoj aplikaciji, ali i na stolnom računalu.

Popis za kupnju još je jedna od njezinih praktičnih funkcionalnosti gdje se lako, iz željenog recepta, sve namirnice koje on sadržava jednostavno pretvaraju u popis za kupnju. Odlazak u dućan sada je ciljan – jer popis je uvijek u džepu.

Takozvane Kolekcije omogućavaju korisnicima da željene recepte lako kategoriziraju i organiziraju te sami stvaraju vlastite kategorije recepata – primjerice jela s ribom, blagdanski recepti, razne pizze, variva, predjela…

Za one kojima nedostaje ideja ili su pak zaboravili otići u kupnju nudi se praktična funkcionalnost U hladnjaku imam/nemam koja kroz posebnu tražilicu nudi mogućnost da korisnik odabere koje namirnice ima, a koje nema u hladnjaku i kuhinji te na temelju toga Coolinarika daje preporuku recepata koji točno odgovaraju zadanim kriterijima.

„Coolinarika je neupitno jedan od najjačih promotivnih projekata Podravke. Ono što su u 70-ih i 80-ih bile Male tajne velikih majstora kuhinje, to je u 2000-tima postala Coolinarika – mjesto koje ljudima daje inspiraciju i konkretne ideje što skuhati. Tijekom 2019. pojavila se potreba da moderniziramo Coolinariku, svjesni kako sve što je digitalno, brzo raste i treba se razvijati. Te smo godine radili pripreme i istraživanja, a cijelu 2020. vrijedno smo radili na projektu izmjene Coolinarike. Tako sada možemo predstaviti ne samo lijepu nego i pametnu kulinarsku stranicu koja je zapravo web-aplikacija. Personaliziranim pristupom s trenutačnim rješenjima Coolinarika postaje osobni asistent u kulinarskim avanturama te neizostavna pomoć dostupna u svakom trenutku. Vođeni idejom da je „lakše skuhat' nego smislit'“, ponosna sam što Podravka u ovom trenutku sa svojim potrošačima može podijeliti ovakvu modernu, inovativnu, brzu i lako dostupnu kulinarsku platformu, za koju ne sumnjam da će još više i bolje ispuniti očekivanja svakog od dosadašnjih, ali i budućih korisnika“, rekla je Marinka Akrap.

Jednostavna za korištenje, tehnološki napredna, a praktična za snalaženje

Na prirodan, razumljiv i koristan način Coolinarika olakšava pronalazak inspiracije, pripremu slasnih zalogaja i stvaranje novih, uspješnih kulinarskih priča, što joj omogućavaju razne tehnološke promjene.

U srcu nove Coolinarike nalazi se algoritam, nazvan Taste Machine, koji „razumije“ sve o hrani – analizira namirnice, recepte, prigode i trendove – pa uzimajući pritom u obzir i osobni interes svakog korisnika, predlaže sadržaje koji bi mu se mogli svidjeti. Coolinarika je također „naučila jezik regije“ jer njezin algoritam sada razumije da su „rajčica“, „paradajz“ i „pomidor“ ista namirnica, što je rezultiralo preciznijom klasifikacijom svih recepata i grupa jela te posljedično lakšim snalaženjem za posjetitelja i boljim preporukama sadržaja za svakoga. Također, kako bismo razumjeli prehrambene trendove i sezonalnost, analizirali smo čak pet godina podataka o posjećenosti različitih recepata, tagova i korištenja tražilice. Na temelju toga izračunali smo sezonalnost za svaki recept, namirnicu i jelo, po mjesecima u godini, te čak i po danima u tjednu, pa se tako posjetiteljima na stranici nude precizno pogođeni sadržaji, primjerice – riba petkom, najbolja jela od šparoga u proljeće, osvježavajuće salate u kolovozu.

„Jako sam sretan što već 15 godina s Podravkom uspješno surađujemo, a to je potvrda da se međusobno jako dobro razumijemo. Ponosan sam što sudjelujemo u rastu i razvoju Coolinarike te smo je doveli tu gdje je sad. S novom Coolinarikom vratili smo fokus upravo na hranu i na korisnika kao pojedinca jer Coolinarika sada na temelju njegovih želja i potreba daje odgovor upravo na to ključno pitanje: „Što da danas skuham?“. Korisnici među ostalim sada imaju mogućnost riješiti i svojevrsni upitnik o tome primjerice koje svjetske kuhinje vole, koje namirnice vole/ne vole pa na temelju tih odgovora Coolinarika predlaže recepte i sadržaje koji odgovaraju njihovim potrebama. Ono što je nevidljivo prema van, ali iznutra je iznimno važno za novu Coolinariku upravo je Taste Machine“, izjavio je Bertalan.

PR  / Predstavljena nova Coolinarika – online platforma koja ispunjava sve kulinarske potrebe svojih korisnika

Za pronalazak inspiracije, korisnih preporuka ili baš onog recepta kojim ćete oduševiti sebe i druge, otkrijte novu Coolinariku na https://www.coolinarika.com/

Coolinarika je, zahvaljujući upravo korisnicima koji su godinama dijelili svoja znanja, iskustvo i savjete, postala najveća mrežna stranica vezana uz kulinarstvo u regiji te ujedno jedna od stranica s najvećim brojem recepata na svijetu. Ona je široko poznata i prepoznata kao svakodnevno korisna platforma za razmjenu ideja i pomoć pri kuhanju. Od 2003. godine, otkad postoji, vodila se strašću kao receptom za uspjeh, što se pokazalo dobitnim. S više od 200.000 recepata, većinom korisničkih, Coolinarika za više 4,5 milijuna posjetitelja mjesečno već 18 godina odgovara na pitanje „Što i kako skuhati?“.

Kopirati
Drag cursor here to close