Recept

Predah od mesa: Burgeri od cikle i feta sira

Za orašastu aromu dodati možete i mljevene orahe ili sjemenke konoplje, a za konkretniju teksturu poslužiti može i pire od kuhanog graha.
Lifestyle / Hrana | 27. 03. 2021. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pljeskavice od cikle s feta sirom odličan su predah od mesa, a najbolje je od svega što za pripremu ne treba previše vremena niti kompliciranja. Ukusne su i sutradan pa ih možete ostaviti za pauzu na poslu.

Popečci od cikle rade se na bezbrojne načine. Cikla se može kuhati ili peći, ribati ili pak miksati s ostalim sastojcima. Umjesto krušnih mrvica koristiti možete i pahuljice zobi ili kvinoje, a neki će kuhari u smjesu dodati i skuhanu rižu.

Za orašastu aromu dodati možete i mljevene orahe ili sjemenke konoplje, a za konkretniju teksturu poslužiti može i pire od kuhanog graha. Ne želite li koristiti jaja pire od graha će pomoći u povezivanju sastojaka, baš kao i namočene chia sjemenke.

Sastojci za popečke od cikle:

200 g skuhane i oguljene cikle
200 g sira feta
3 mlada luka
2 žlice nasjeckanog kopra
2 velika jaja
100 g krušnih mrvica
sol, papar
ulje za prženje
200 ml jogurta
1 žlica tahinija
1 žlica limunova soka
lepinje ili peciva
salata

1. Očistite ciklu pa je skuhajte i kada se malo ohladi, naribajte te osušite papirnatim ubrusom. Pomiješajte je u posudi s izmrvljenom fetom, sjeckanim mladim lukom i koprom, izmiješanim jajima i krušnim mrvicama. Začinite i oblikujte pljeskavice.

2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte dodajte pljeskavice u turama i pecite po 4-5 minuta sa svake strane. U međuvremenu pomiješajte jogurt s tahinijem te žlicom limunova soka. Razrežite peciva i prema želji ih zagrijte u tavi.

3. Peciva premažite jogurtom, dodajte salate i pljeskavice pa poslužite, piše Punkufer.

Kopirati
Drag cursor here to close