Baška ćevap

Porcija pozlaćenih ćevapa prodana za 3.000 KM

Projekt pod nazivom "Baška Ćevap" održan je u sklopu proslave treće godišnjice restorana 'Sarajevo Inn Grunewald'.
Lifestyle / Hrana | 28. 06. 2018. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Berlinu je organiziran zanimljiv projekat pod nazivom "Baška Ćevap" povodom osnivanja humanitarne fondacije "Jedno srce za djecu", čija misija će biti da pomogne djeci u razvoju u BiH.

U okviru projekta "Baška Ćevap" prodana je najskuplja porcija ćevapa na svijetu, za rekordnih 1.500 eura. Ćevapi preliveni 24- karatnim jestivim zlatom, servirani su u predivnoj garnituri sarajevskog kazandžije Mirsada Brkanića.

''Prvi donator koji je kupio ove ćevape je Osman Felić iz Gate kod Bihaća, koji živi u Berlinu, a koji je veliki prijatelj i čest gost restorana 'Sarajevo Inn Grunewald'. Veći dio sredstava od prodaje ćevapa bit će podijeljen u humanitarne svrhe u BiH. Za sada je prodano pet porcija po cijeni od 1.500 eura, a donator je u znak zahvalnosti dobio servis na poklon. Razgovarao sam s nekoliko prijatelja o pokretanju jedne fondacije koja bi dala doprinos pomoći siromašnima, uz poseban naglasak na djecu. Ova inicijativa urodila je plodom u samom startu, i uskoro ću posjetiti nekoliko škola u BiH'', rekao je Mirsad Fikić, vlasnik restorana Sarajevo Inn Grunewald.

Projekt pod nazivom "Baška Ćevap" održan je u sklopu proslave treće godišnjice restorana.

Kopirati
Drag cursor here to close